Hemmagjorda kläder rengöringsmedel

Många retail alternativ är tillgängliga när shopping för kläder rengöringsmedel, men många gånger dessa rengöringsmedel är mycket dyra och innehåller skadliga ingredienser. I stället överväga att göra en hemmagjord tvättmedel, som inte bara sparar pengar utan kommer också hålla familjen rena och säkra.

Tvål och tvätt Soda

Denna hemlagade tvätt tvål är en av de billigaste och naturliga sätt att tvätta tvätt. Ta två gallon vatten till en koka i en stor gryta. Medan vattnet uppvärmning, riv två barer kropp tvål med en OST RIVJÄRN eller liknande anordning. När vattnet kommer koka upp, häll det i en hink som används för att lagra tvättmedel. Nästa uppståndelse i baren riven tvål tills den har lösts, och Lägg till 2 koppar tvätt soda (finns nära tvättmedlet i stormarknader). Tvätta tvätten som vanligt, men istället för att använda retail rengöringsmedel, lägga till denna hemlagade tvättmedel 1 kopp varje full belastning av tvätt.

Tvål och bakpulver

Detta är en annan liknande hemmagjord tvätt rengöringslösning. Ta två gallon vatten att koka i en stor gryta, och riv en bar kropp tvål (ditt vanliga varumärke kommer att göra). Rör i riven tvål, och när den har lösts, tillsätt 2 dl bakpulver. Rör igen och häll i en stor behållare som används för att lagra det hemgjorda rengöringsmedlet. Lägg till 1 dl till varje full belastning av tvätt.

Vinäger och diskmedel

Denna lösning skapar en pulveriserad tvättmedel istället för en flytande tvättmedel. I en medelstor skål, häll 1/4 kopp flytande diskmedel. Sedan rör i 1 kopp bakpulver och 1 kopp tvätt soda. Detta kommer att utgöra något av en pasta. Häll långsamt i 1 kopp vit vinäger, och lösningen kommer att börja som skummar. Fortsätta under omrörning lösningen som bubblorna kommer snabbt upplösa. En tjock pasta kommer att bilda, men när du fortsätter omrörning, lösningen snabbt kommer att stelna till en solid. Bryta upp alla bitar som bildar, som målet är att ha en jämn-texturerat, pulveriserad tvättmedel. Lägg 1/2 kopp av detta hemlagad tvättmedel till varje full belastning och förvara överbliven tvättmedel i en behållare.