Hemmagjorda kläder Rack

VVS rör (polyvinylklorid--PVC) är ett bra medium att göra många projekt i hemmet. Du kan göra en hemmagjord kläder rack med PVC-rör i så lite som en eftermiddag. Röret är lätt, så när du konstruerar din nya kläder rack kommer du att kunna flytta den till något område i hemmet vid varje given tidpunkt.

Material

Konstruera en kläder rack som är 36 inches bred med PVC-rör. Du behöver:

16 feet of 1-inch PVC pipe 6 plastic elbows two 4-way connectors a hacksaw PVC glue

Skär röret i fyra längder 36 inches och fyra längder 12 inches. Lägg ut alla dina PVC pjäser och har limmet redo att gå.

Konstruktion--torr passform

Det är nödvändigt att sätta PVC bitarna ihop utan lim först. Detta anses vara en torr plats. Detta kommer att se till att röret har uppmätts och klippa till rätt storlek innan du limma ihop bitarna. När limmet appliceras, kommer det vara omöjligt att bryta isär.

Låg fyra långa bitarna på golvet i en kvadrat. Koppla de två sidorna till toppen med en armbåge på varje sida.

Botten 36-tums längd fäster vid sidorna med en fyra-vägs koppling. En fyra-vägs koppling kommer att se som ett T med ett extra hål på sidan av T, på en t-korsning.

Sidan PVC bitar bifoga till översta hålet och den nedre delen fäster vid sidan hålet med T ändarna öppna.

Fäst den 12-tums bitar in i öppet hål i fyra-vägs form ben hängslen för kläder racket. Återstående armbågarna fäster vid ändarna av dessa 12-tums bitar som små ben.

Stå i racket upprätt. Alla bitar skulle vara passande korrekt. Om de inte är, ta isär det avsnitt som inte är passande och använda bågfil för att trimma bort eventuella överskott pipe. Återmontera avsnitten och avgöra om räcket är fyrkantiga.

Konstruktion--limning

När kläder rack är fyrkantiga, börja längst och limma alla bitar tillsammans med staven i PVC pipe limmet. Tillämpa lim på båda områdena och passar ihop. Arbeta snabbt som limmet torkar på 5 minuter.

Låt limmet torka helt i minst 30 minuter innan du flyttar kläder rack. Kläder rack kan användas i tvättstugan eller sovrum för extra kläder.