Hemmagjord solenergi pumpar för vatten trädgårdar

Hemmagjord solenergi pumpar för vatten trädgårdar

Soldriven pumpar kan vara en ekonomisk och miljövänlig källa av vatten för en trädgård eller fontän inhägnad. Deras totala beroende av solen kan bevara den naturliga effekten avsedda inom trädgårdsmiljö. Förbrukningsartiklar köpte för att bygga en hemmagjord system kan också begäras som en avdragsgill kostnad.

Solar Power

Solenergi är en av de mest naturliga formerna av energi. Denna typ av makt härrör från den energi som finns inne i solljus. Särskilda enheter som kallas sol paneler samla, konvertera och överföra denna energi till en användbar strömkälla. Vatten trädgårdar och fontäner kan enkelt göra använda av solen som energikälla, med en solar pump i direkt bild av solen. Hemgjord pump kit kan köpas eller de enskilda komponenterna kan köpas separat.

Hjärtat i en soldriven pumpsystem är den solpanel enhet som samlar in och genererar energi, enligt om fontän pumpar, en online-information resurs webbplats. Designen använder en solcellen (solceller) som genererar elektrisk ström när den utsätts för solljus. Sol-bevattnar pumpar kan köpas och användas med en hemmagjord setup, men de med en mer teknisk böjd kan montera solpanel och pump enhet på egen hand.

Pump krav

Oavsett om du använder en förbyggda eller hemgjord pump, bör vissa överväganden beaktas när de bygger en soldriven vatten trädgård. Som batteri eller eldrivna pumpar, faktiska motorn kommer att falla inom vissa elektriska specifikationer, så vissa adapter eller omriktaren ansluts kan behövas för att installera solpaneler.

Pump storlekar och power kapacitet varierar, så storleken på vatten trädgård bör beaktas när man beslutar vilken pump användning, om fontän pumpar. En pump som är för liten kan inte ge mängden kraft behövs för att flytta vattenförsörjning, medan en överdimensionerad pump kan bära för mycket kraft och tömma ut behållaren reservoar. "Lift" specifikationerna för pumpen bör ange hur hög en ström som den producerar, så kontrollera denna information kan spara tid och frustration.

Placering

När placera en soldriven pump inom fontän inneslutningen, bör hela enheten vara nedsänkt under vattenytan. Annars, motorn kan bränna ut, enligt solenergi hemma, en online solar resurs webbplats. Som öppet vatten kan reservoarer fånga luftburna skräp som löv, gräs eller sand, använda ett filter för att skydda pumphuset kan förhindra att skräp täpper upp motorn.

En nackdel med en soldriven pump är det körs endast för så länge den får solljus. Att placera det i ett område som tar emot direkt solljus kan bidra till pågående energi genom dagen. Om direkt solljus inte är möjligt, kan en batteribackup användas med vissa modeller. Vindkraftverk kan också göra för en alternativ reservström källa i områden som får begränsad solljus.