Hemmabruk av damm och sprayer för tomatplantor

Hemmabruk av damm och sprayer för tomatplantor

Tomatplantor är mottagliga för en mängd sjukdomar och skadeinsekter. Det bästa sättet att skydda din tomat gröda är att damm eller spraya dina växter med insekticider och fungicider. Insektsmedel och fungicid damm kan vara effektivt, men en större mängd krävs vanligtvis än med spray program. Därför föredrar många trädgårdsmästare att spraya deras tomatplantor med insektsmedel lösningar.

Damm för tomatplantor

Både insekticider fungicider finns i damm form och kan tillämpas på tomatplantor. Diazinon och Sevin är två av de vanligaste insektsmedel som kan köpas i damm form, och de är effektiva mot bladlöss, cutworms, frukt maskar, horn maskar, stink bugs och kvalster. Även om fungicider kan tillämpas i sprayform, kan det kräva upp till 40 pounds av damning material för att täcka en enda hektar av tomatplantor, vilket gör det en mindre bekvämt produkt än fungicid sprayer.

Sprayer för tomatplantor

Som är sant av damm applikationer, kan svamp- och insektsmedel kombineras till en enda spray och tillämpas på tomatplantor. Sprayer för tomatplantor kan köpas i bulk, eller du kan blanda de aktiva ingredienserna själv i omgångar som passar storleken på din tomat gröda. Fungicid sprayer är effektiva för att förhindra mjöldagg, en av de vanligaste sjukdomar som drabbar tomatplantor, samt mögel och leaf spots. Många svampmedel sprayer är koppar-baserade, som skadar inte dina växter, men de bör hållas borta från vattentäkter. Kopparbaserad sprayer kan inte kombineras med Diazinon eller Sevin produkter.

Hur du använder damm och sprayer

Damm för tomatplantor kommer ofta i pulverform, som kan tillämpas direkt till anläggningen med hjälp av en shaker kan, eller den kan kombineras med vatten. Till stoft din tomatplantor, använda shakern kan tillämpa ett fint lager av damm på ytan av blad och stjälkar. Innan sprutning din tomatplantor, se till att blandningen skakas väl för att kombinera ingredienser. Spraya dina växter med en fin dimma, både under och på toppen av bladen, att inom en tum av basen av stjälken. Kontrollera dina växter ofta efter sprutning eller damning att följa deras framsteg och återanvända produkten när det behövs.

Hemgjord sprayer

Sprayer och damm för tomatplantor kan bli dyrt om du köper dem kommersiellt, men det finns flera hemmagjorda recept som är lika effektiv. För att skydda dina tomater från torrfläcksjukan, kombinera 1 msk bakpulver och 2 1/2 msk vegetabilisk olja med en gallon vatten. Skaka blandningen, tillsätt 1/2 tsk av Kastilien tvål och spraya den på din tomatplantor. Du kan göra en kombination insektsmedel och fungicid spray med en hela huvudet av vitlök (potatismos), 3 dl vatten, 2 msk rapsolja, 4 varm paprika och en hel citron. Blanda smeten och Sila den sedan kombinera 4 msk med en gallon vatten för att spraya över dina växter.