Hemgjorda dammar med vattenfall i bakgårdar

Hemgjorda dammar med vattenfall i bakgårdar

Att lägga till en damm och vattenfall i din bakgård kan förvandla din utomhus bostadsyta till en lugn oas. Nya framsteg i damm och vatten trädgård design har minskat mängden arbete som krävs för att upprätta en vatten elementet i ditt landskap. Om du använder en förformade damm mögel och ett vattenfall kit, kan du ha din nya damm och vattenfall igång på nolltid.

Dammen former

Färdiga dammen former gör det lättare att sätta en damm i din trädgård. Dessa damm bildar liknar plast wading pooler, förutom att de använder svart plast och finns i en mängd olika former. Efter miljöprövningens ut din bakgård och tar de nödvändiga mätningarna, kan du köpa en passande storlek damm form, gräva din hål och placera formuläret damm inuti. Efter återfyllning smuts runt dammen, kan du landskap området något sätt du vill.

Utomhus pumpar

För att lägga till ett vattenfall behöver du en kvalitet pump avsedd för utomhus dammar. Pumpen flyttar vatten tillbaka upp till toppen av damm att skapa en kontinuerlig vattenfall effekt. Pumpen kan också köra filtreringssystem som håller dammen ren. Leta efter en passande storlek pump. Aldrig köpa en pump avsedd för en mindre damm än den du har.

Fiskdamm

Lägga till fisk till din bakgård damm ger en ytterligare del av naturen. Fisk är också ganska bra på att hålla vattnet rent och fräscht, eftersom de äter insektslarver och buggar som landar i vattnet. Fisk kan också äta alger som annars skulle bygga upp och kräver manuell rengöring. Du kan köpa damm fisk på många sällskapsdjur lagren, eller du kan helt enkelt köpa några små guldfiskar.

Vattenfall kit

Du behöver inte bygga ett vattenfall från grunden. I själva verket finns det ett antal utmärkta vattenfall kit på marknaden. De är konstruerade för användning i dammar och du kan landskapet dem i en mängd olika sätt. Bara granska placeringen av din damm och det naturliga lekmanna-landskapet. Välj sedan det vattenfall kit som bäst kompletterar det naturliga landskapet.