Hemgjord tvätt tvål göra med natriumhydroxid

Hemgjord tvätt tvål göra med natriumhydroxid

Om du vill göra en effektiv hemlagad tvätt tvål, använder du nog natriumhydroxid någon gång i tvål-making processen. Natriumhydroxid, eller lut, är ett frätande ämne som kalla-processen tvål beslutsfattare använder för att skapa tvålar från vätskor såsom mjölk och vatten och fett eller olja. Du behöver inte följa någon en metod för att skapa hemmagjord tvätt tvål från natriumhydroxid, men oavsett metod du i slutändan väljer, planera framåt och öva extrem försiktighet.

Kalla-Process tvätt tvål

En strategi för att göra tvätt tvål med natriumhydroxid förbereder en omgång kallt-processen tvål speciellt framtagen för användning vid tvätt rum. Du behöver för att göra denna mängd lut-baserade tvål natriumhydroxid kristaller, animaliskt fett, borax och vatten. För en standardstorlek parti, lös 13 oz. natriumhydroxid till 11 koppar vatten. Använd en stor rostfri behållare och rör om lösningen med en träslev tills lut kristallerna löses upp. Som lut upplöser, blir vattnet extremt varmt. Vara försiktig med att plaska caustic lösningen som du rör om och arbeta i ett väl ventilerat utrymme att undvika inandning giftig rök. Avsätta den lut och vatten lösningen tills det har svalnat till 95 grader F.

Återge det animaliskt fettet innan du använder den i din tvätt tvål recept. Skär bort kött och senor, smält fettet och Sila den genom en bit av cheesecloth ta bort eventuella orenheter. Behöver du 9 koppar av utsmält fett för standard receptet. Värm fettet till 95 grader F och Lägg iy till 95 graders lut lösningen. För att skapa en framgångsrik tvål måste du röra blandningen kraftigt. Använd en träslev eller för att påskynda processen, blanda lut och fett med en stavmixer; puls i 30 sekunder och vila i två till tre minuter mellan varje puls.

Blanda natriumhydroxidlösningen och utsmält fett tills den börjar att spåra (på detta tidpunkt du borde kunde man lätt drar en linje överst på blandningen med din trä sked), och Lägg till 2 koppar borax. Blanda i borax och låt tvål sit. Ibland kontrollera tvål och bryta upp alla bitar som kan bilda med en potatis POTATISSTÖT. Låt tvålen att bota i minst tre dagar innan du förvarar det i en plastbehållare, men Använd inte tvål tills du användas till att bota i ca sex veckor. Den längre bota perioden kommer att minska dess hårdhet.

Alternativ metod

Om du inte vill göra en hel sats av tvål bara för tvätt, förbereda en omgång kallt-processen allrengöringsmedel tvål. För att göra denna tvål, kan du följa ett antal grundläggande recept eller till och med skapa din egen. Kalla-processen tvål måste innehålla vätska, fett eller olja och lut, men vilken typ av vätska och fett eller olja du använder beror på vilken typ av tvål du vill göra. Olivolja, till exempel, gör en stor allrengöringsmedel tvål, som populärt kallas Kastilien tvål. Du kan också använda mandelolja, sheasmör och även vegetabilisk olja. Ditt flytande val är inte begränsat till vattnet. Du kan använda mjölk istället.

För att skapa en framgångsrik grupp med tvål, lägga till lämplig mängd natriumhydroxid. Det belopp du använder beror inte bara på mängden vätska och fett eller olja som du kan använda, men det beror också på vilken typ av fett eller olja du använda din tvål. När du bestämmer om typer av oljor och vätskor som du vill införliva i din tvål, använda en förtvålning miniräknare (se resurser) att bestämma exakt hur mycket lut måste du lägga till. När man mäter ut proportioner av olja, använda flytande och LUT en korrekt köksvåg, som även en blygsam felmarginalen kan äventyra din färdiga tvål.

Göra din tvål med hjälp av samma process som beskrivs för den första typen av tvål, men Lägg inte till borax när blandningen börjar att spåra. I stället, häll det i tvål formarna och gör det möjligt att bota i sex veckor. När kylan-processen tvål är botad, skär den i barer och spara några för runt-huset. Riv de återstående barerna och lägga till mellan 2 och 4 msk av tvätt soda för varje kopp riven tvålflingor. Mjukt vatten kommer att kräva mindre tvätt soda, och hårt vatten kräver mer. Lagra tvål i en plastbehållare och använda ungefär en kopp för varje massa tvätt.