Hemgjord Sump Pump damm Filter

Hemgjord Sump Pump damm Filter

En enkel hemgjord sump pump filter för din damm kan vara allt du behöver för att uppnå den rena och klara vatten du har varit lusting efter alla säsong. En damm med all exponering för solljus kommer oundvikligen ackumuleras alger och situationen förvärras bara av förekomsten av fisk. Att bygga en damm filter för din sump pump kan hjälpa dig på vägen till en kristallklar sommar.

Plast badkar

En plast badkar plast skokartong är eller vad du använder som ett fall för din damm filter. Din sump pumpen är dränkbar, så använder en plast badkar som ett filterbox kommer att eliminera överflödig utrustning placeras i din damm och göra hela lättare att dölja. Använd en plast badkar något större än din sump pump och göra hål 1 tum i diameter på alla sidor och genom locket, så att vatten att flöda i. Också, klipp ett hål så att din sump pump elektrisk tråd och vatten slang matas igenom.

Skura svampar

Inuti din plast badkar, bör du packa tvålfria scrubber tvättsvamp. Detta kommer att fungera som de faktiska filter för det vatten som passerar in i badkaret, sila det innan det tas av pumpen och skickas ut till din fontän eller vattenfall. Packa skurborstar i badkaret som om du packar pumpen för leverans. Använda vattentät tejp för att säkra plast badkaret stängd när du har tillräckligt omgiven sump pump med skurborstar.

Sink pumpen

Använda en kvast eller mopp handtag till tryck på pumpen i kartongen filter till dammen. Dina filter låda kommer att fyllas med luft och därmed har en tendens att stiga i dammen. Vänd i rutan flera gånger under vattnet för att säkerställa alla fångade fickor av luft ha undgått rutan. Dölja din tråd och slang därmed, och slå på din pump. Ditt vattenflöde bör vara konstant, och vattnet ska vara tydligt fram ur pumpens slang.

Ren filterrutan

Du har konstruerat vad är i huvudsak ett biologiskt filter. Detta innebär att det kommer att använda bakterier som redan lever i din damm för att hålla filtret rent. Ditt filter och dammen kommer att nå en jämvikt där vattenkvaliteten förbättras och filtret spelar värd till tillräcklig bakterier för att hålla rutan ren. Detta kan ta lite tid. I slutet av säsongen, ta bort rutan och skölja ur de skurande svampar. All utrustning kan återanvändas.