Hemgjord Storm dörren

En storm dörren har en glas eller skärm panel och installeras förutom en ytterdörr att skydda mot väder element och lägga till extra isolering i ett hem. Storm dörrar kan också förbättra skönheten i ditt hem. För en hemmagjord storm dörren behöver du trä, hårdvara och fönster glas eller skärmar.

Wood

Lövträ eller tryckimpregnerat trä kan användas att bygga en storm dörren. En fördel med att använda trä är slitstyrkan. Bör du ta korrekta mätningar av din dörr innan du skär ut din trä dörr. Välja trä som är rakt och platt utan knutar eller hål. Vissa typer av ädelträ är valnöt, ek, lönn, körsbär och teak. Barrträd är tall, furu, Gran och cedar. Lövträd är starkare än barrved, men barrträd är lätta att bygga med.

Hårdvara

Maskinvara som behövs för en hemlagad storm dörren består av ett handtag och lås. En dörr stängs enheten kommer att stänga dörren automatiskt. Vissa dörrstängare kan du hålla storm dörren öppen. Vilken typ av närmare du behöver beror på vikten på din storm dörren. Storm dörrlås inkluderar instickslås eller yta montera lås. Ytmontering lås placeras direkt på ytan av din storm dörren. Ett instickslås lås passar in i ett fack i dörren.

Fönsterglas eller skärmar

Hemgjord storm dörrar har ofta fönsterglas eller skärmen på den övre halvan av dörren. Du kan också använda ett fönster och skärmen som Skjut vid sidan av varandra. Fönster och skärmen är praktiskt att använda när vädret ändras. Vissa typer av skärmar som du kan använda i din storm dörren är galvaniserat stål, aluminium eller glasfiber. Galvaniserat skärmar kan är de starkaste skärmarna men få rostiga och behöva besprutas med ett hushåll smörjmedel om en gång om året. Low-e, eller låg emissivitet, glas har goda isolerande egenskaper vilket sparar energi. Du kan också använda full längd skärmar eller glaspaneler.