Hemgjord Rock fontän

Hemgjord Rock fontän

Rock vatten fontäner kan lägga till en lugnande atmosfär för din utomhus bostadsyta. Du kan göra din egen rock fontän enkelt med material som kanske redan har på din egendom. Hemgjord rock vatten fontäner har en rustik charm som passar med de flesta någon landskapsdesign.

Material

Mycket av materialet måste du bygga en hemmagjord rock fontän finns tillgängliga från din lokala hem förbättring butik. En spade, en nivå, en rulle av tjock plast damm liner, sax, en dränkbar fontän pump och en fontän huvud är bara artiklar behöver du förutom stenar och klister. Om hem butiken har ett begränsat utbud av fontäner, bär många webbutiker ett fint urval. Överväga att köpa en solar fontän pump för att göra en miljövänligt fontän.

Titta för medelstora till stora stenar på din egendom eller hitta dem på ett landskap leverans centrum. Mängden stenar du behöver varierar baserat på din fontän design. Till exempel för att göra en enkel rektangulär formad rock fontän, behöver du 15 till 20 medelstora till stora stenar att göra en bas, och upp till 50 eller fler medelstora och små stenar att bygga upp sidorna. Vattentät konstruktion lim fungerar för att fästa stenarna tillsammans. Beroende på den totala höjden på din fontän, kanske du behöver tegelstenar för att göra en plattform inne i rock struktur att höja pumpen.

Beredning

Förbereda området där du tänker göra din fontän genom schaktning marken ner till det översta lagret av jord. Du bör ta bort alla gräs, stenar, rötter och skräp så att platsen har en slät och jämn. Damm liner kommer att arbeta som en bassäng för din fontän; det klär insidan av rock struktur och kör längs marken. Om marken inte är nivån, kommer att din fontän vara sned.

Församling

Börja din fontän med största stenar på basen av din struktur. Fortsätta bygga sidorna av din fontän genom limning stenarna tillsammans med vattentät konstruktion limmet. Limma inte det översta lagret av stenar förrän du lägger till damm liner. Skär en tillräckligt stor del av plast damm liner till klär insidan av din rock struktur. Du kan limma kanterna av liner till den översta raden i klipporna på strukturen och sedan lägga till ditt sista raden av stenar att dölja liner.

Fontän pump kommer att sitta inne i rock struktur. Sol eller elektriska sladden kan köra över baksidan av rock struktur. Om fontänen huvudet inte omfattar upp på din rock fontän, göra en tegel plattform inne i fontänen att höja pumpen.

Se till att du fylla fontänen med vatten innan du kör pumpen. Du bör alltid kontrollera den fontän vattennivån innan du kör den. Dränkbara pumpar måste vara täckt med vatten för att fungera korrekt.