Hemgjord rengöringsmedel för väggar

Hemgjord rengöringsmedel är billigt eftersom de flesta av ingredienserna som finns i ditt köksskåp. Med en hemgjord rengöringsmedel kan du undvika starka kemikalier som finns i kommersiella produkter och är mer miljövänligt. Ett exempel på en naturlig ingrediens är ättika. Detta är ett bra rengöringsmedel och deodorizer; det skär fett och dödar mögel. Även om ingredienserna i hemgjord rengöringsmedel är naturliga, kanske du vill skydda dina händer genom att bära gummihandskar. Vara säker på att du arbetar i rummet har bra ventilation för att minimera effekterna av någon rök.

All-syfte renare

Använd en all-purpose cleaner för rengöring av allmänna vägg. Kombinera 1/2 kopp ammoniak, 1/2 kopp vit vinäger och 1/4 kopp bakpulver med 1/2 gallon vatten. Häll blandningen i en sprayflaska. Spraya väggarna och torka bort.

Skur pulver

Ibland finns det ett problemområde som inte kommer ren. Denna situation kräver en mer tunga renare. Blanda 1/2 kopp bakpulver med 1/4 kopp vit vinäger. Hålla blanda tills den bildar en pasta. Tillämpas på problemområdet och låt det sitta i 30 minuter. Svamp i området rent med färskvatten.

Fett skär

Fett är svårt att ta bort från väggar, särskilt i köket runt kaminen. Blanda 1/4 kopp bakpulver, 2/3 kopp vit vinäger och 3/4 kopp ammoniak i en gallon behållare. Skaka behållaren att blanda väl. Lägg till tillräckligt varmt vatten för att fylla behållaren. Tvätta fet väggarna med denna blandning. Spola med rent vatten och låt torka.

Trä Wall renare

Träväggar kan skadas med vanliga rengöringsmetoder. För att förhindra detta, blanda 2 matskedar ättika med 1 quart vatten. Fukta en mjuk trasa med blandningen och gnugga väggarna efter korn av trä. Polska torr med en mjuk trasa.

Mögel och mögel Killer

Mögel och mjöldagg former på väggar i fuktiga områden som i badrummet där ångan från duschen resulterar i fukten på väggarna. För att bekämpa mjöldagg, Lägg 1 tsk borax, 3 msk vit vinäger och 2 koppar hett vatten i en sprayflaska. Skaka väl för att blanda. Spraya på drabbade väggar och Låt sitta. Inte skölja bort. Lösningen avdunstar. Rena väggar som vanligt.