Hemgjord rengöringsmedel för mögel på ett duschdraperi

Hemgjord rengöringsmedel för mögel på ett duschdraperi

Badrummen är en grogrund för mögel eftersom det är en fuktig miljö. Stänk av tvål och vatten Lägg till mycket på din duschdraperier. Att hålla din Duschdraperi rent är viktigt inte bara av estetiska skäl, utan också att skydda familjens hälsa. Mögel kan resultera i en offensiv lukt och påverka hälsan hos människor som är känsliga för mögel.

Att ta bort mögel

Ta duschdraperi och liner ner och kasta det i tvättmaskinen. Vattentemperaturen på varmt eller hot och kasta i tre eller fyra handdukar eller en filt att balansera belastningen. Lägg 1 kopp din vanliga tvättmedel och 1 kopp blekmedel. Använda blek duschdraperi. Ta bort duschdraperiet så snart den spin cykeln är klar. Hänga tillbaka upp i duschen för att låt den torka.

Regelbundet underhåll

Beroende på hur ofta ditt badrum används, regelbundet underhåll hjälper till att förhindra tvål avskum uppbyggd på ditt duschdraperi. Tvätta duschdraperi och liner minst en gång i månaden med några handdukar i din tvättmaskin. Lägg till din normala mängden tvättmedel och 1 kopp ättika för att rengöra tvål avskum. Ta bort den från spin cyklar och hänga upp i badrummet för att lufttorka. Eventuella rynkor kommer att räta ut från duschen ånga inom ett par dagar. Förhindra mögel och mögel tillväxt genom att använda fläkten under badkar eller dusch och en stund efteråt. Dessutom nära duschdraperiet istället för att lämna det klungade upp i ena änden av duschen efter bad. Detta gör det möjligt att torka snabbare, vilket minskar mögel tillväxt.

Badkar blöt

Placera duschdraperi och liner i varmt eller hett vatten i badkaret. Tillsätt 1 dl klorin till vattnet och låt det ligga i blöt i minst 20 minuter. Tömma badkaret och Lägg till 1 dl vinäger eller 1 kopp salt varma badvattnet för att förhindra upprepning av mögel och skölj ytan. Häng på tork.

Bakning Soda renare

Placera duschdraperi och liner i tvättmaskinen tillsammans med en 1/2 kopp bakpulver och din vanliga tvättmedel. Ställ cykeln skonsam och aktivera maskinen. Lägg till 1/2 dl vitt destillerad vinäger sköljningen. Häng på tork i badrummet när cykeln är över.