Hemgjord rengöringsmedel för de översta rack av en kamin

Hemgjord rengöringsmedel för de översta rack av en kamin

Regelbunden rengöring och underhåll av kaminen kommer inte bara hålla det ser bra ut men kommer också öka dess livslängd med flera år. Kommersiella rengöringsmedel kan köpas från lokala mataffären. Om du letar efter ett ekonomiskt, mild, miljövänliga och säkra alternativ, välja en hemmagjord renare. Vid rengöring övre racket kaminen, måste säkerhetsåtgärder följas. Dubbelkolla strömbrytaren, och se till att ytan inte är varm. Dessutom, Använd inte slipande rengöringsprodukter eftersom de utgör en risk för skrapat på ytan och kan leda till missfärgning.

Hushåll ammoniak

Hushåll ammoniak är en aktiv rengöringsmedel som kan spädas i vatten för att göra en strimma-fri renare som kan tillämpas på spisen ytan att ta bort envisa fläckar, skrapmärken, mögel och Matt. Hushåll ammoniak också fungerar som en motbjudande och håller skadedjur från kaminen. Säkerhetsåtgärder, som bär handskar och arbetar i ett väl ventilerat utrymme, måste följas. Ammoniak får aldrig komma i kontakt med blekmedel som det skulle ställa gratis klorgas som kan vara giftiga.

Diskmaskin tvättmedel

Tvätt-och diskmaskin finns i pulverform, flytande och gel former. Dessutom, de inte bara hjälper hålla rätter ren men också hjälp att hålla stovetop racket ren. Lägg till diskmaskin tvättmedel för att varmt vatten, och tillämpa den på spisens top rack. Låt tvättmedlet att övernatta. På morgonen, Använd en våt svamp för att försiktigt gnugga ytan, och se din stänker, fett och fläckar går bort.

Grädde av tandsten och vinäger

Grädde av tandsten innehåller kaliumvätetartrat, och vit vinäger innehåller naturliga syra som gör det en perfekt kombination för att få bort fläckar. Använda lika mycket grädde av tandsten och vinäger för att göra en pasta och slather det på översta hyllan kaminen. Låt det sitta en halvtimme och Använd en gammal tandborste för att försiktigt skrubba bort smuts beläggning.

Bakpulver

Lägga till bakpulver i en gryta med vatten. Under kokningen blandningen, Håll omrörning lösningen tills bakpulver har lösts helt. Häll över lösningen på spisen racket, och låt det sitta över natten. Använda en våt svamp på morgonen, ta bort alla crud och smuts.

Blekmedel

Blanda 3 delar vatten med 1 del blekmedel, och häll över lösningen på stovetop racket. Använd en våt scrub pad för att gnugga i blandningen. Spola ytan noggrant. Blekmedel fungerar inte bara som städare men fungerar även som desinfektionsmedel som dödar bakterier. Använd skyddshandskar vid hantering av blekmedel.