Hemgjord Plant vattning Systems

Hemgjord Plant vattning Systems

Det är viktigt att ge dina växter--inomhus eller utomhus--med en riklig mängd vatten så de har gott om bra näringsämnen. För att hålla vatten stadigt, särskilt i torra klimat, kan du skapa hemmagjord växten vattnas system snabbt och enkelt.

Utomhus bevattningssystem

Bygga på idén om en sprinkler, men att ändra och skapa den i ett något annorlunda sätt att göra en utomhus bevattningssystem. Köpa en slang som redan kommer med hål i den. Dessa är oftast svart slangar med hål eller nedskärningar i dem, så när du kör vatten genom dem. vattnet sprinkles ut. Anslut slangen på ena änden av din kran, och den andra änden till en sprinkler. Om du inte kan hitta en av slangarna, eller inte vill spendera pengar på en, kan du göra en själv genom att ta en vanlig trädgårdsslang och använder en riktning för att peta hål i den.

Placera slangen genom din trädgård så att i slutet av det är i ett centralt läge. Detta kan innebära att du looping slangen genom trädgården flera gånger. Ange sedan en timer på din slang så det kommer vatten i 10 minuter varje gryning och skymning.

Inomhus bevattningssystem

Skapa en inomhus bevattningssystem för dina krukväxter på ungefär samma sätt. Ange dina krukväxter i ett område tillsammans, som en lång tabell, eller en arbetsbänk under en lampa. Köpa en slang avsedd för utomhus vattning och avbryta det från taket ovanför växterna. Ställa in en timer och slå vattnet i endast en mycket liten mängd så att det kan vatten dina växter.