Hemgjord is Melter

Hemgjord is Melter

Den National Safety Council rapporterar att 698 människor dog av halka och fall 2005. Ett växande antal kommuner gör det husägare ansvar att försäkra att offentliga ledningsrätter hålls fria och klara av is och snö. Tusentals ansvar fall lämnas in varje år på grund av följesedlar på obehandlade trottoarer, steg och verandor. En snöslunga är bra för att flytta stora mängder snö, men det verkliga hotet är den underliggande packad snö och is som endast kan avlägsnas helt genom att tillämpa en snö och is melter.

Standard hemlagad is Melter: natriumklorid

Lång tid standarden för snö och is melters är natriumklorid. De vanligaste formerna av Natriumchloriden är bordssalt och bergsalt. Saltvatten fryser vid en lägre temperatur än vanligt vatten. När natriumklorid blandar med vatten i is eller snö, sänker det fryspunkten för vatten till cirka 15 till 20 grader F. Som luft- och temperaturen är ovanför denna punkt, kommer om salt is och snö återgå till dess flytande form.

Blandade kemikalier is Melters

Leta efter en lokal kemiska leverantör där du kan köpa säckar med magnesiumklorid, kalciumklorid eller båda. De flesta kommersiella is melters är gjorda av en kombination av dessa två kemikalier eller kan bara innehålla ena eller det andra tillsammans med en liten natriumklorid. Kalciumklorid är den mest effektiva is melter, sänka fryspunkten för vatten till ca-20 grader, men det är också dyrt.

En annan hemmagjord is melter kan göras genom att blanda en del natriumklorid, en del magnesium sulfat och två delar ammoniumklorid. Blanda dem i en hink och sedan sprida på din trottoar. När kemikalier blir blöta, smälter den kemiska reaktionen även packad is eller snö.

Granulerade gödselmedel som en is Melter

Granulerade gödselmedel främjas ofta som en metod för smältande is och snö som är bättre för din gräsmatta och blomma sängar än Vagga salt eller kommersiella is melters. Dock rapporter Cooperative Extension kontoret av University of Maryland som kväve och fosfor i granulat gödningsmedel kan vara giftigt för djur när avrinning når en ström. Också, ammoniumsulfat i många gödselmedel kan skada en konkret trottoaren och är också skadliga för djuren. Om din sällskapsdjur få det på fötter eller om du spåra det in i huset, kan de äta det och blir sjuk.

Hemgjord is Melter för bilar

När vindrutan brickor först infördes, var det vanligt att blanda sina egna AVISARE. De två vanligaste recept var 1 kopp vatten blandat med 3 koppar ättika eller gnugga alkohol. Du applicera blandningen till alla bilfönster och speglar med en sprayflaska före pensioneringen varje natt. Denna blandning är också ett bra lock AVISARE. Om du använder en nyckel att låsa upp din bildörrar, spraya lite i varje dörrlås. Nackdelen med antingen vinäger eller gnugga alkohol är att bilens defroster kan dra i lukt tills det helt försvagas av dina kommersiella vindrutan spolarvätska.