Hemgjord insekticid för rosor

Rosor är älskade och planteras för sina doftande, vackra och hållbara blommor. Rosor är inte svårt att växa, men lockar ett antal skadliga skadedjur. Även om korrekt trädgård underhåll kommer att hålla de flesta insekter under kontroll, nytta rosor ofta av periodiska insektsbekämpning behandlingar. Hemgjord insekticider är effektiva mot många vanliga steg skadedjur och är ett billigt och naturligt alternativ till affären kemikalier.

För kontroll av bladlöss och spindel kvalster

Bladlöss, spindel kvalster och andra små, mjuk arbetsföra insekter styrs bäst med en insektsbekämpning tvål. Gör denna tvål hemma och Använd endast mjuka tvålar, inte starka rengöringsmedel, som kan skada din rosa växter. Kombinera 3 tsk Murphys olja tvål, Kastilien tvål eller Ivory maträtt tvätt vätskan med 3 dl varmt vatten. Rör om tvål blandningen tills den ingår grundligt. Lägg 1 kopp grönsak, kokos eller mineral olja till tvål vatten, och låt blandningen till branta övernattning. Häll den insektsbekämpning tvålen i en sprayflaska och dimma dina växter en gång i veckan, helst efter en regnstorm.

För kontroll av skalbaggar och andra skadedjur

Japanska skalbaggar, provtagare, leafhoppers och sniglar kan alla skada dina rosenbuskar. En hemmagjord insektsbekämpning tvål kan hjälpa dig att kontrollera dessa skadedjur, men det finns mer effektiva lösningar. För att avvärja japanska skalbaggar, Använd en vitlök spray. Tillsätt fem eller sex krossade vitlöksklyftor till din hemlagade insektsbekämpning tvål, och vitlök till branta övernattning. Stam spray genom cheesecloth och häll i en sprayflaska. Gälla som behövs för att dina buskar. Vitlök spray har också fördelen av att förbättra kontrollen av svampsjukdomar att rosor är benägna att få.

För en annan naturlig insektsmedel, kombinera 2 koppar av tomat blad med 6 koppar vatten och blanda ihop i en mixer. Tillsätt 1 msk majsstärkelse och mixa igen. Sila blandningen genom cheesecloth och spray på dina drabbade växter. Prova ett liknande recept med rabarber blad istället. Koka 4 rabarber blad i 6 koppar vatten i 20 minuter. Låt blandningen svalna och sila av vätskan genom cheesecloth. Lägg till 2 tsp. Murphy Oil Soap, Kastilien tvål eller Ivory maträtt tvätt flytande och kombinera grundligt. Häll blandningen i en sprayflaska och dimma över angripna växter. Var försiktig med tomat och rabarber blad; båda kan vara dödliga för människor vid förtäring i stora mängder.