Hemgjord gården vattenfall

Vattenfall är en låg-underhåll landskapsplanering vatten funktionen idealisk för villaägare som inte vill besvära med utomhus dammar och lagra dem med fisk. Bygga ett vattenfall i din trädgård krävs endast en blygsam investering och mängd av ansträngning. Vatten cascading över en serie av stenar kommer att skapa en lugn effekt, oavsett om du väljer att stoppa vattenfallet i ett hörn av din bakgård eller placera den väl synlig nära din front walk.

Instruktioner

•Dig ett hål djupt nog att hålla en förformade damm bassäng. Använda en 6,5-gallon hink, ca 18 inches djup, för ett mycket litet vattenfall. Välj en bredare pond basin att skapa ett vattenfall med en större grupp av stenar. Bassängen ska vara djupt nog för pumpen att dränkas helt. Linje botten av hålet med ett lager av grus och ett lager av sand. Använd en snickare nivå för att se till att varje lager är jämnt fördelad.

•Ställ in förformade bassängen i hålet och fäst den ordentligt på plats genom att fylla i eventuella luckor runt kanterna med smuts du tog bort när gräva hålet.

•Dig ett grunt dike från bassängen till eluttaget att hålla en längd av PVC-rör. Borra ett hål i slutet av röret närmast utlopp.

•Ställ in en dränkbar pump i handfatet. Köra nätsladden över sidan av bassängen. Dra sladden genom PVC röret i diket och kontrollera sladden når utloppet. Använd en plast buntband för att fästa nätkabeln till slutet av röret. Täcka diket.

•Snip ett hål i mitten av ett robust rutnät av mesh. Koppla en slang till pumpen. Ange att rutnätet över handfatet och köra slangen upp genom hålet.

•Placera en skärm över nätet. Skärmen bör också ha ett hål skär i det för den flexibla slangen. Skärmen kommer att hålla grus och små stenar från att falla igenom nätet i bassängen. Fyll handfatet med vatten från en trädgårdsslang.

•Placera några flata stenar på rutnätet avskärmade. Låg en stor flat sten på dem för att kontrollera för stabilitet. Häll vatten över de flata stenarna så att den flödar i lakan över kanterna på stenarna i bassängen nedan. Öka vinkling av platta stenar vid behov.

•Arrange liten stenblock och mer platta stenar i en hög så att vattnet kommer att rinna från toppen av högen ner över lägre platta stenar i ett multilevel vattenfall. Testa varje ny nivå av stenar för vattenflödet och stabilitet, med mindre stenar för att vinkla de flata stenarna för att skapa fallen.

•Hide den flexibla slangen bland stenarna och fäst den på toppen av vattenfallet. Slangen skickar vattnet ner över de platta stenarna genom nätet till handfatet. Slå på pumpen och justera stenar och vattenflödet tills vattenfallet ser ut och låter rätt.

•Spread mer stenar och grus över avskärmat nätet för att dölja det helt från vyn. Plantera marktäckande, ormbunkar, prydnadsgräs eller fukt-tolerant suckulenter i containrar mellan stenarna runt din vattenfall. Vattenfall ska se ut en naturligt källvatten som spiller över stenar innan tränga tillbaka i marken. När vattenfallet inte är aktiverat, fungerar området som en planskild stenpartier.

Tips & varningar

  • Ta tid att få vinklarna på de flata stenarna rätt så att vattnet rinner i little falls över kanterna bassängen nedan. Om vattenflödet är rätt, kan du undvika att behöva använda dammen liners eller mortel stenarna på plats.
  • Vattenfallet är mest dramatiska när vatten täcker över kanterna på de flata stenarna. Ange de flata stenarna tillräckligt långt isär för att skapa synliga falls. Håll tillräckligt skarp vinklarna så att vattnet inte rinner ut runt kanterna på klipporna.