Hemgjord damm Filter trumma

Det finns förmodligen lika många olika typer av hemlagad damm filter eftersom det finns typer av kommersiella damm filter. Hemgjord filter varierar i typ av filter som används också som i storlek och containrar som används. Damm filter är lätt att göra och är oftast lätt att underhålla. Gör en damm filter från en trumma och andra objekt lätt tillgängliga i de flesta butiker som har en trädgård eller damm avsnitt.

Grunderna

Damm filter sitta antingen utanför eller inuti en damm. Vissa människor föredrar att använda båda typerna. En dränkbar pump cirkulerar vatten från dammen genom filtret och tillbaka till dammen. Ofta finns en dränkbar pump, som går i en damm, i ett filter. En trumma filter sitter oftast utanför en damm.

Media

Den viktigaste aspekten av något damm filter är filtermaterialet, eller media, används. Många människor experimentera med olika typer av media tills de hittar en som fungerar bra för deras specifika damm filter. Typer av media som har fungerat bra är lavastenar, plastkruka skurborstar, icke-glasfiber ugnen filter och skum. I allmänhet kommer att en kombination av dessa hålla din damm vattnet klart och ge ett bio-filter för goda bakterier att växa. Goda bakterier att bekämpa sjukdom och hålla fiskar och växter frisk.

Trummor

Plast trummor fungerar bra för damm filter. Plast är vanligtvis icke-toxiska och kommer inte rost. Plast trummor (55 gallons) är har antingen en sluten eller en öppen topp. För en damm filter, använda en öppen topp så att du kan placera media i trumman. En öppen topp gör det också enklare att installera ventiler och slangar.

Församling

Gör ett hål för en ventil mot toppen av din trumma. Fäst slangen från en dränkbar pump till ventilen. Använda ett tätningsmedel för att fylla i öppna områden runt ventilen. Installera en ventil mot botten av din trumma och en slang som kommer att gå tillbaka till din damm.

I huvudsak går vatten från din damm genom övre ventilen, ner genom filtermaterialet, sedan ut bottenventilen och slang tillbaka till dammen. Nedre slangen kan gå direkt in i dammen eller anslutas till en fontän eller vattenfall.

En bra media att använda i en stor trumma är pot skrubber. Fyll din trumma tre fjärdedelar full med skurborstar och täckt skrubber med skum vadd (används i quiltning).

Storlek

Om media i ditt dränkbar pump stannar smutsiga för det mesta och inte gör ett bra jobb med att hålla vattnet klart, kanske filtret inte stor nog för pumpen. Lägga till en annan trumma genom att ansluta en slang mellan de två trummorna. Två filter kan också behövas för större dammar (1 500 gallon och över).

Om filtermedia förblir ren och ser inte används, och vattnet i dammen är ännu inte klart, överväga att få en större dränkbar pump.