Hemgjord Adobe tegel

Adobe tegeltillverkning är enkel och billig men ett arbetsintensiva företag. De flesta människor kan behärska tekniken för att göra adobe tegel och lämplig jord kan hittas på bara om någon plats. Jorden, en av de äldsta byggnad som människan känner till, är den viktigaste ingrediensen för att göra adobe tegel.

Lämplig mark

För att göra hållbara adobe tegel, enligt Green hem Building.com, bör den jord som används innehålla 15 till 30 procent lera och 70 till 85 procent silt, sand eller större aggregat. Lera som bindningmedel i tegel och hjälper det att motstå fuktskador. Sand och silt fungera som aggregat. Lera innehållet är viktigt eftersom för mycket av det (mer än 30 procent) kommer att orsaka tegel att spricka efter torkning och för lite kommer att resultera i svag tegelstenar som är olämpliga för konstruktion. Med jord som har för mycket lera, kan mer sand eller hackad halm läggas för att motstå sprickbildning i färdiga tegel.

Material som behövs

Material som behövs för att göra hemlagad adobe tegel inkluderar en behållare för blandning adobe, som en fem-gallon hink eller skottkärra, en trädgård hoe eller spade, en tegelsten och en vattentäkt. Former kan vara tillverkade av trä i önskad storlek på den färdiga tegelsten. Tegel Adobe kan göras i olika storlekar. Fyra inches tjock, är 9 inches bred och 18 inches lång en gemensam storlek enligt en guide publiceras av New Mexico State Universitys lantbruksskola och Huslig ekonomi. Former kan konstrueras för att göra enstaka eller flera tegelstenar.

Att göra Adobe tegel

Efter att placera jord i en blandning behållare och gradvis lägga till vatten, blanda boningen till konsistens av en styv lera och sedan överföra det till formuläret tegel. Slå bort överflödig lera ovanpå formerna med en murslev eller annan rak kant och ta bort form. Adobe tegel bör lämnas för att torka i flera dagar innan de hanteras. New Mexico State Universitys lantbruksskola och Huslig ekonomi rekommenderar att tegelstenarna får torka i tre dagar och sedan vändas och får fortsätta torkning. Tre till fyra veckor krävs för att slutföra torkningen.

Att uppnå rätt mix för att göra en stark, användbara tegel är en fråga av försök och misstag. Göra flera testa tegelstenar och tillåta dem att härda ordentligt. Om stora sprickor utvecklar, lera innehållet är alltför hög och extra sand eller hackad halm måste läggas till mixen. Styrkan av tegel kan bestämmas genom att hålla några test tegelstenar om Midjehöga och släppa dem. Tegelstenar som splittras har för mycket sand, och mer lera behövs för att uppnå en lämplig blandning.