Hem recept för rengöring av mattor

Om du har någonsin hyrt en matta ånga renare, du vet rengöringsvätska som du köper för att det är dyrt och kan vara full av kemikalier. Pulveriserad matta rengöringsmedel och torka kläder kommersiella produkter är dyra, alltför. Plus, de alla lämna några rester i din matta. Du kan göra din egen rengöringslösningar från vanliga hushållsartiklar som är lika effektiv som den kommersiella produkten.

Steam Cleaner eller Shampooer

Istället för kommersiella tvål produkter, använda 1 kopp vit vinäger blandas med hett vatten i mattan ångbåt eller shampooer. Vinäger kommer inte att lämna en tvål rester, som drar till sig smuts. I själva verket vinäger kommer nog ta bort överskjutande tvålen i din matta från din senaste ånga rengöring eller schamponering. För smutsigare mattor, kan du öka mängden vinäger till vatten, men gör en extra rengöring med bara varmt vatten för att ta bort överflödigt vinäger från din matta om blandningen är minst hälften ättika. Vinäger tar också bort lukter.

För ditt hem mattan schampo maskin, kan du lägga till en matsked flytande tvål, antingen maträtt eller tvätt, till vinäger blandningen. Du bör göra en extra rengöring av vanligt vatten efter detta ta bort tvålen.

Torra recept

Innan någon torr mattrengöring produkt eller blandning, använda en stel kvast och sopa din matta. Detta kommer att få fibrerna i mattan står upp. Sedan dammsuga din matta grundligt. Genom att göra detta, bort du en hel del smuts som var instängd i fibrer av mattan.

Sålla tillsammans tills blandas, 1/4 kopp majsstärkelse, bakpulver 2 koppar, 4 eller 5 krossade lagerblad och 1 msk kryddnejlika. Strö denna blandning över din matta och lämna den där för flera timmar eller över natten, sedan vakuum. Majsstärkelse och bakpulver absorberar fet smuts och lagerblad och kryddnejlikor lämnar din matta luktar färskt.

Fläcken Removers

Hålla en sprayflaska med lika mycket ättika och vatten för en plats fläckborttagningsmedel. Spraya fläcken och blot med en pappershandduk många fläckar. För fet fläckar, först strö maizena eller bakpulver på fläcken. Efter en timme eller så, dammsuga upp pulvret. Pulvret kommer att absorbera mycket av fett.

Detta är en bra allround hemlagad fläcken removers, men testa den först på en diskret plats av matta. Heter "Pattys recept" för rött vin fläckar, det var testad av University of California wine institutionen och befunnits vara en av de bästa städarna, och används en en mängd fläckar, inklusive choklad, blod och gräs. Blanda en halv och en halv lösning diskmedel, som Dawn och väteperoxid. Spray detta på fläcken och se den försvinna. Tvål lossar fläcken och peroxiden upplöser det.