Hem rättsmedel för rengöring av kalksten

Hem rättsmedel för rengöring av kalksten

Om inte du är särskilt förtjust i mucking upp miljön genom att använda kemikalier med tvivelaktiga ingredienser till vintage sten ytor på uteplatser, golv eller väggar, vara vid gott mod. Det finns sätt att göra jobbet som vanquish grime, piffa upp ytor och göra Moder natur stolt på köpet. Kalksten ytorna är kalkrik och känsliga för alkaliska-baserade kemikalier, så alltid test små delar av kalkstenen du föryngrande innan du hantera hela ytan.

Diskmedel

Blanda några droppar av icke-slipande diskmedel med varmt vatten och sedan arbeta rengöringsvätska i kalksten golvet med en trasa, mop, svamp eller en tampico pensel som är gjord bara för denna typ av städning. Arbeta med små delar i taget. Skölja golvet grundligt med vatten för att ta bort överblivna skålen tvålrester som finns kvar bakom. Undvika diskmedel vätskor att lista ättika eller citron på etiketten, som dessa slipande ämnen kan repa eller etch kalksten golv och en liten mängd antingen i tvål formuleringen kan skada kalksten.

Sex timmars vatten blöt

Blöt kalksten golv och ytor i något annat än vatten i upp till sex timmar att lossa smuts och mineral insättningar på ytan och därunder. Eftersom kalksten är så porösa, mikroorganismer bosätta sig i små, nästan osynliga sprickor och urholka stenen inifrån. Långa vatten suger sippra ner i sprickor och lösa upp organiskt material och andra skadliga jord. Hålla ersätt vattnet genom hela sex timmar så mineraler inte samla på kalkstenen. Torka alla ytor noga efter blöt har gjort sitt.

Pappers-handduk Blotting

Stoppa fläckar och smuts som orsakas av frukt, te, mat, blad, kaffe och andra organiska ämnen innan de orsakar långsiktiga skador på inre kalksten ytor. Torka upp spill med hushållspapper omedelbart efter de stenen i jorden och sedan spola ytan med mild tvål och vatten följt av flera sköljningar. Använd en mjuk trasa för att torka kalkstenen ordentligt. Om du spiller fläcken som orsakar fråga på yttre kalksten ytor, kan du inte ha att vidta några åtgärder alls. Exponering för sol och regn kommer bokstavligen bleach ut smuts kvar av organiskt material, så att rengöring kan vara onödigt.

Power tvätt

Ren kalksten med power högtryckstvätt om andra tekniker inte fungerar. Blaster av vanligt vatten används regelbundet att få bort smuts från kommersiella byggnader och golv av restaurering-personal som vet hur sårbar den organiska sammansättningen av kalksten strukturer kan vara. Följ deras exempel om du inte ta ett extra steg rekommenderas för ett vackert resultat--hyra kommersiella filter som fäster till power bricka slangen. Filtret tar bort mineraler från kranvattnet som används. Detta enkla steg kan betyda skillnaden mellan ett bra resultat och en stor en.