Hem rättsmedel för att ta bort mörka fläckar

Hem rättsmedel för att ta bort mörka fläckar

Mörka fläckar på övre armar, ansikte eller fötter, kan samtidigt anses ofarliga, vara en orsak till besvär. Mörka fläckar visas för ett antal skäl. Den vanligaste mörka hud fläckar kallas fräknar. Dessa kan bildas när huden är överexponering för solljus. Medelålders personer drabbas av åldersfläckar, som är förknippade med en överexponering för ultraviolett strålning. Lever fel orsakar också lever fläckar på huden. Olika huskurer kan effektivt hantera dessa och andra mörka fläckar, och blekna eller eventuellt eliminera dem.

Aloe Vera

Aloe Vera är en växt som har regenererande egenskaper. Den växer i form av en läcker växt med köttiga blad. Aloe Vera extrakt förekommer naturligt i gel-form. Regelmässig tillämpning av Aloe Vera börjar gradvis regenerera huden och nya celler uppmuntras att ersätta gamla. Mörka fläckar blekna vanligtvis automatiskt när visset hud skall ersättas. Ofta lämnar finnar och zits på huden fläckar och märken. Applicera Aloe Vera gel på en blossade finne att undvika bildandet av sådana spotting.

Glycerin-baserad krämer

Glycerin används att föryngra celler tillbaka till deras ursprungliga skick. Enligt Brenda L. Waters i "Handbook of obduktionen Practice", var mumier i det gamla Egypten förberedda med tillämpning av glycerin. Det används som konserveringsmedel i utarbetandet av mumier och gnuggade över huden av lik vars organ var rengöras internt.

En stor mängd glycerin-baserad krämer är vanligen tillgängliga i butiker. Tillämpa glycerin grädde på en drabbade området gör cellerna regenerera, så småningom bleknar bort mörka fläckar. Det är viktigt att använda glycerin krämer på natten så att solljuset inte påverkar läkningsprocessen.

Du också lägga till några droppar glycerin till en kräm som passar huden Skriv och tillämpa som krävs.

Citron

Vitamin C är ett naturligt blekmedel och kan användas till att blekna bort fläckar. Citron är den mest tillgängliga källan till naturligt vitamin C. skär citron i två halvor och släppa dem i ett glas vatten i minst 12 timmar (utan klämma dem). Bort från vattnet och gnugga de skurna delarna av halvorna på huden och låt torka på huden i några timmar. Denna behandling startar en process som gör huden även ute i konsistens och tonen. Mörka fläckar blekna så småningom för att matcha intill huden.

Solkräm

Förebyggande är bättre än att bota när det gäller ställen. Regelbundet tillämpa solskyddsmedel skyddar huden från skadliga ultravioletta strålar. Solljus är också en av de största orsakerna till hud fläckar. Mörknande process initieras inte om huden är väl skyddade från solljus. Solskyddsmedel bör också tillämpas regelbundet efter mörka fläckar avlägsnas kemiskt för att undvika att dessa inträffar igen.