Hem rättsmedel för att ta bort mögel från duschar

Hem rättsmedel för att ta bort mögel från duschar

Mögel kan bygga upp i badrum dusch och kan orsaka potentiella hälsoproblem vid inandning och dessutom fula och smutsiga. Vit vinäger, bakpulver, väteperoxid och gnugga alkohol är bland de bästa hem rättsmedel för rengöring dusch, medan borax, blekmedel och bil vax är också effektivt för att förebygga och rengöring mögel och mögel. Att upprätthålla renligheten i duschen är det bästa sättet att förebygga mögel och mjöldagg uppbyggd och installera en luftrenare i hemmet kommer att ta bort mögel, mögel och andra allergener.

Vit vinäger

Bland de mest effektiva hemlagad rengöring sprayer för badrum dusch är vit vinäger och 3 procent väteperoxid. Spraya områden med mögel med ättika tills mättat och följ med en noggrann tillämpning av peroxid. Torka rent med en svamp eller fuktig trasa. Spraya en lösning av en del vit vinäger och en del vatten över hela duschkabin eller badkar för att lyfta tvålrester och mögel. En annan effektiv mögel remover är en blandning av 1/2 kopp vit vinäger med 1/2 kopp borax, utspädd 1/2 kopp varmt vatten. Applicera blandningen med en sprayflaska, sedan skrubba mögel bort med en borste eller svamp. Skölj med rent vatten.

Bakpulver

Strö bakpulver runt duschen när dusch ytan är våt. Bakpulver och vatten bildar en pasta som kan användas att skrubba bort mögel och mjöldagg. Skölj pastan med en blandning av 1/3 kopp vit vinäger och 1/3 kopp vatten eller 1/3 kopp vinäger och 1/3 kopp peroxid ytterligare utan dusch. Skrubba möglig eller mögliga kakel och badkar handfat med en blandning av 1/2 kopp bakpulver och 2 till 3 msk flytande Kastilien tvål. Skölj med rent vatten.

Väteperoxid och gnugga alkohol

Ren mögel ringar i duschen med en grädde av tandsten och väteperoxid pasta. Använd ca 1/2 kopp varje eller fler att göra pasta, beroende på rengöring behov. Lämna klistra på ring(s) i en timme innan skurning området lätt. Gnugga alkohol också gör ett utmärkt rengöringsmedel för glas duschdörrar och lämnar keramiska plattor lysande. Använd en blandning av 1 kopp av alkohol, 1 dl vatten och 1 msk vit vinäger på mögliga glas.

Andra metoder

Bilvax kan användas för att förhindra ackumulering av tvålrester och mögel i duschen. Först ren duschutrymmet väl. Gälla kakel, att säkerställa att hala vaxet inte blir på golvet dusch bilvax. Vaxet kommer att stöta bort vattnet och förhindra mögel. Besprutning club soda på glas duschdörrar är ett annat hem avhjälpa för att göra mögliga glas skina. Alternativt göra en blandning av lika delar blekmedel och vatten, spraya den på mögel och låt det sitta i några minuter innan torka bort med en fuktig svamp eller trasa.