Hem rättsmedel för att ta bort blodfläckar

Blodfläckar kan ofta uppstå när ett snitt, skrapa eller annan olyckshändelse inträffar. Dessa fläckar kan verka svårt att ta bort, men med rätt rengöring element gör att du kan ta bort dem med lite ansträngning krävs. Medan det finns flera retail rengöringsmedel tillgängliga, är huskurer billigare och lika effektivt som dyra rengöring objekt.

Kläder fläckar

Diskmedel kommer att effektivt bryta upp färskt blodfläckar utan att skada tyget. Sänk plagget i en lösning av en gallon kallt vatten till fem sprutar flytande diskmedel. Också lägga till en kopp bordssalt för varje gallon vatten. Agitera lösningen tills tvål SÅPLÖDDER form. sedan dränka plagget. Låt dra i en timme. I de flesta fall tas blod fläcken bort. Tvätta som vanligt i en kall vatten cykel och lufttorka. (Använd inte värme eller varmvatten om fläcken är fortfarande.)

Om ovanstående lösning inte effektivt bort fläcken, är det dags att gå vidare till starkare ingredienser. Göra en annan bad en kopp ammoniak för en gallon kallt vatten. Också lägga fem teskedar av väteperoxid till varje gallon vatten. Blanda lösningen och Blötlägg plagget i en timme. Tvätta som vanligt i kallt vatten och lufttorka. För torr-Rengör endast artiklar, ta till städare omedelbart se om artikeln är salvageable.

Matta fläckar

Blodfläckar på mattor är lite svårare att ta bort, eftersom du inte har möjlighet att bara njuta och tvätta objektet. I stället gör en lösning i en sprayflaska halv kopp vatten och en tesked ammoniak. Blot bort så mycket av fläcken som möjligt med en pappershandduk; badda sedan några droppar flytande diskmedel på fläcken. Tillsätt några droppar vatten och arbeta in fläcken med en trasa eller borste. Sedan spraya ammoniaklösningen direkt på fläcken, och fortsätta att arbeta med en borste eller trasa. Om fläcken har tagits bort, helt enkelt torka över området med en fuktig trasa för att samla in eventuellt överskott. Om fläcken fortfarande är, upprepa processen tills det tas bort.