Hem organisation tekniker

Hem organisation tekniker

Har du någonsin sett en oorganiserade person försöker hitta något? Det är något som att se den tasmanska djävulen från den tecknade serien Looney Tunes. Personen blir upprörda och förtvivlade. Det är stressigt inte kunna hitta något. Tid får slösas bort och vanligtvis en röra är kvar i vägen för frenesi. Det är viktigt att organiseras. Anordnas främjar en hälsosam livsstil. När du kan hitta allt du söker, verkar saker gå smidigare.

Lådor, korgar, hinkar, lådor och etiketter

Organisera är bäst gjort med märkta lådor, korgar, lådor eller ens hinkar. Detta sätt kan du sortera och kategoriserar saker, som är grunden för anordnas. Du har en särskild plats för vissa saker. Du kan ha gott om garderobsutrymme i ditt hem, men med korgar eller lagerplatser på hyllorna kommer att hålla saker på dessa hyllor organiserade. Märka dem så att du vet vad som finns i dem. Märkning är avgörande om du räkna med andra personer i ditt hushåll att förstå och följa ditt organisatoriska system.

Drop-Off område

Varje hem har ett allmänt drop-off nära huvudentrén. Det är den plats där nycklar, plånböcker, ryggsäckar, glasögon och andra rockar få tappade bort så fort du går in genom dörren. Igen, med en särskild plats för dessa saker är viktigt. Korgar är bra för nycklar och mobiltelefoner. Om du inte har en päls garderob, eller om det är i en obekväm plats i hemmet, köpa en over-the-dörr hängande rack. Om du har barn som inte kan nå den höjden, köpa en rack som kan borras på väggen och placera den i deras axelhöjd eller något högre. Det är viktigt, också vara för vana att göra användningen av de utsedda platser för drop-off objekt. Lägg dem i deras ställe så fort du går in genom dörren.

Mail och papper område

När du kommer från postlådan du kan kategorisera i ditt sinne olika delar av mail--saker du behöver göra, saker du behöver fil, saker du måste slänga. Har en särskild plats för "saker du behöver göra" och "saker du behöver fil" kategorier. Om du kan brukar dem direkt, det är bra. Chansen finns, men det ögonblick du kliver in genom dörren med posten är inte en bra tid att göra din ansökan eller betala dina räkningar. Att ha en särskild plats att sätta dessa saker kommer att hålla dig från att förlora koll på dina papper. Om du har barn, kan pappersarbete samlas in vara överväldigande. Har en särskild plats för varje barns papper. Kategorier att överväga är liknande till din e-post.

Skåp och garderober

Det rekommenderas att du ta innehållet i dina garderober och ditt kök och badrum skåp två gånger om året. Bli av med saker som är utgångna, föråldrad, oanvända eller som inte passar. Det största problemet att hålla skåp utrymme och garderober organiserade med mer innehåll än du egentligen har plats för. Om du av utrymme i kök skåp där du håller konserver, inte köpa något mer. Om du hittar en riktigt bra försäljning och inte kan hålla från att köpa mer av något, räkna ut var du ska lägga det på hemmaplan innan du köper den. Detta kan hindra dig från köpa saker du inte har plats för. Detta gäller för mer än bara konserver--det följer för nästan allt, inklusive kläder, skor, städmaterial, leksaker och så vidare.

Gör det nu

Ren en röra snabbt efter det görs. Om det är ett spill, torka den direkt. När sätta sakerna bort, sätta dem helt borta. Flytta saker från där de inte ska gå in i ett område närmare där de är tänkt för att gå är inte tillräckligt bra. Du kommer bara att överföra oordning. Om du sätter något bort, sätta det ända bort, inte bara in i rummet där den hör hemma. När man går från rum till rum, ta notis om saker som är på sin plats, och om du går i riktningen där de fördrivna objekt hör hemma, plocka upp dem om du kan. Gör detta regelbundet kommer att hålla oordning till ett minimum. Du kommer inte att sluta med ett monster av en lördag morgon städa upp projektet.

Säsongsbetonade organisation

När en säsong är över, in säsongsartiklar. Människor som bor i kallare klimat kan ha separata vinter och sommar garderob. När vintern är över, lägga undan ylletröjor och tunga rockar, handskar och halsdukar. Placera dem i lådor eller lådor, märka dem och sätta dem i källaren, loftet, under sängen eller någonstans ur vägen. Detta ger dig en chans att se över vad du har och bestämmer vad du inte gillar, vill ha, behöver eller vad passar inte längre. Lägg kläder som du är att bli av med i soppåsar. Inom en vecka, släppa dem på en Goodwill-typ samling center. Om det inte drop-off områden i din kommun, ring en kyrka eller women's center. Om de är för närvarande inte samlande oönskade kläder, vet de vem är.