Hem botemedel mot trä svamp

Saknar klorofyll som är nödvändiga för att producera sin egen mat, feeds trä svamp bort av det cellulära materialet i trä det fäster sig till. Till följd av matsmältningen slutar svampen försämras objektet, vilket underminerar styrkan i trä. En grundlig behandling för trä svampen kommer att omfatta inte bara fullständigt borttagande av alla angrepp redan förekommer, men innehåller också förebyggande åtgärder för att säkerställa att problemet inte uppstår igen.

Hantera yta trä svamp

Oförstörande yta trä svamp förekommer ofta blå, blå-svart eller grå. Även denna typ av svamp är, i och för sig, inte destruktivt för trä, kan det så småningom leda till en mer allvarlig och strukturellt skadlig svamp.

För ytbehandla trä svamp är en halv-och halv blandning av blekmedel och vatten en utmärkt behandling. Skrubba denna blandning i de drabbade områdena av trä med en icke-metall borste och skölj ordentligt. Se till att träet får gott om solljus torka efteråt eller--om trä i ett mörklagt rum--torka med en gemensam hårtork.

När svampen har skadat trä

Strukturellt skadar trä svamp visas vitaktig eller brunaktig och lämnar trä det har ruttnat ser blekt, svampiga eller sprött.

Om en liten tillräckligt område av trä har varit angripna av denna typ av röta, räcker ofta en Borat lösning. Borat lösningar såsom BoraCare finns tillgängliga i hem byggnad butiker, men du kan göra en hemmagjord lösning genom att blanda sex delar av borax, fyra delar borsyra och 1 gallon vatten. För små områden med strukturella svamp skador, kan du dessutom ta bort den skadade delen, behandla hålrummet med borater och grejer en epoxi filler i det behandlade hålet.

Att förhindra trä svamp

Det mest effektiva sättet att förhindra ytterligare trä svamp angrepp är att eliminera fukt som matar svampen. För interiör bostadsyta, kommer att använda rummet dehumidifers och fastställande läckande rör eller hål i taket hjälpa enormt för att förhindra interiör hushåll mögel.För områden som källare, kommer att en sump pump ta bort överflödigt vatten eller en ångspärr installerat i en krypgrund under huset, drastiskt minska inflödet av överflödigt vatten. Trä som utsätts för tillräckligt fukt att höja sin fukthalt över 20 procent är riskerar att bli angripen av svår trä svamp.