Helig basilika fröna & deras tillväxt

Helig basilika är en folkmedicin ört som har använts för behandling av flera sjukdomar, inklusive bronkit, magbesvär, insektsstick och bett, feber, gas och influensa symtom. När växande villkoren är de rätta, aromatisk växt kan nå en höjd av 3 fot och är prydd med lila blommor.

Förökning

Så helig basilika utsäde när utomhustemperaturen är konsekvent 65-70 grader Fahrenheit, vanligen i April och maj. Lägga ett tunt lager av vermikulit över fröna att fungera som ett jordförbättringsmedel.

Odling

När plantorna är stora nog att hanteras enkelt, överföra dem till något större krukor, arbeta upp till en 30 cm kruka. När omplantering utanför, välja en öppen, solig plats. Helig basilika växter som odlas i behållare bör utfodras med en bra växtnäring var 2 veckor. Vattna blommorna, att låta jorden torka ut mellan vattningarna.

Varning

Helig basilika är mottagliga för basilika vissnesjuka, som orsakar växterna vissnar och utveckla en brun färg över natten. Sjukdomen överförs lätt och insatser för att rädda anläggningen kommer att vara fruktlösa. Avyttra den sjuka växt, tvätta behållare och trädgårdsredskap som används med det, och noggrant tvätta händerna för att hålla risken för kontaminering minimeras. Inspektera andra växter för att försäkra att de är fria från bladlöss och deras avfall, som kan sprida sjukdomen.