Har körsbärsträd planteras i tvåor bära frukt?

Har körsbärsträd planteras i tvåor bära frukt?

Körsbär finns i två varianter: sötsur. De flesta surkörsbär träd är self-fertile, vilket innebär att de kan producera frukt när du bara har ett träd. Vanligtvis kan du öka din skörd från ett surkörsbär träd om du ger en andra cultivar korspollinering. Söta körsbärsträd är vanligtvis self-sterila, vilket innebär att en andra körsbärsträd sorten är nödvändigt för fruktproduktion.

Cultivar urval

Även om surkörsbär inte kräver en sort för korsbefruktning, kan att införa andra surkörsbär olika öka fruktproduktion. Om du vill odla sötkörsbär, är det viktigt att veta att vissa sorter inte korsbefruktas. Purdue University Cooperative Extension, som har publicerat ett diagram som visar vilka cherry sorter är cross-inkompatibla och inte kan befrukta andra sötkörsbär träd, kompatibel sorter blomma under samma period av växtsäsongen att öka pollineringen.

Hur många sorter behöver du?

Minimum rekommenderar Purdue University Cooperative Extension två sweet cherry sorter för cross pollinering. Idealiskt, föreslår de att du planterar tre olika sorter för optimal fruktproduktion.

Ympade träd

Om utrymmet är begränsat, överväga att köpa ett ympade körsbärsträd. Ett ympade körsbärsträd har grenar från tre eller fyra olika sorter ympas till en rotstocken ("stammen" på trädet). De olika sorter fungerar som cross-pollinators, även om de är på ett enda träd. Det är bäst att ha fler graftings än du behöver i händelse av att en av graftings är inte framgångsrik och dör.

Plantera avstånd och pollinering

Körsbärsträd bör vara mer än 100 till 200 fot isär att agera som cross-pollinators till varandra. Om körsbärsträd inte är tillräckligt nära, skär en gren från de cross-pollinating sorter och placera den i en hink med vatten under trädet du vill producera frukt. Ersätta grenen dagligen medan träden blommar. Körsbärsträd är bäst pollineras av bin och andra pollinerande insekter. Som ett resultat, undvika besprutning insekticider runt körsbärsträden medan de blommar.