Har gips behöver bytas ut när du tar bort dusch kakel?

Badrum remodeling är en av de största projekten som en DIYer kan hantera. I ett litet badrum, kan du ha att ta itu med elektriska, VVS och plattsättning projekt på samma gång. En fråga som många DIYers fråga när du utför en badrum modell är om gips behöver bytas när du tar bort dusch kakel.

Om gips

Gips är ett byggnadsmaterial som har använts i både bostäder och kommersiella konstruktion i hela världen för ett antal år. Det huvudsakliga materialet i gips är gips, som sitter mellan två ark papper. Gips är ganska lätt att klippa och är lätta. Det hjälper också för att skydda byggnader mot brandskador genom att absorbera värmen från elden.

Dusch kakel

Består av flera material, bland annat keramik, porslin och skiffer, dusch kakel också komma i olika former och storlekar, från små 1-av-1-tums rutor ända till oregelbundet formad och polerad floden stenar. Brickorna är vanligtvis fastställs till duschvägg av kakel limmet. När plattorna är inställda, trycks sedan injekteringsbruk mellan kakel utrymmen, som håller kakel bundna till varandra samt hjälper till att dölja oegentligheter i kakel avstånd.

Fibercement ombord

Cement är ett byggnadsmaterial som har gradvis kommit att ersätta gips skivor i våta platser såsom badrum och kök. Gips är brandsäkra, kan det skadas lätt av vatten. En spricka i en dusch kakel kan tillåter vatten att läcka igenom och tränga in i gips, orsakar mögel och andra skador. Fibercement ombord består av pressad cement partiklarna som helt enkelt absorberar vattnet utan att styrelsen någon skada.

Ersätta gips

Innan du börjar avlägsnande av dusch kakel, måste du planera omfattningen av din remodeling projektet. Om du kommer att återanvända kakel dusch, bör man vara försiktig när du tar bort dem så de inte är skadade. När plattorna är bort, ska du ersätta den befintliga gips med fibercement ombord. Om du inte återanvända kakel dusch, det finns ingen anledning att vara försiktig när du tar bort dem och du kan enkelt slå ut väggen hålla plattorna med en slägga.