Hällde betongfundament kvalitetskontroll

Hällde betongfundament kvalitetskontroll

Betongfundament är, bokstavligen, grunden för hemmet. Både regeringar och konkreta industrin själv utföra tester på betong. Eftersom grunden stöder ibland många tusentals ton, är undersökningar på sådana konkreta typer extremt höga. Den enkla idén är att stiftelsen-grade hällde betong måste ha en bärande kapacitet på minst 5.000 pounds per kvadrattum. Hur man effektivt nå den nivån är grunden för provningsförfaranden.

Grunderna

Portland konkreta Association, liksom regeringar, skapa och använda olika tester för foundation-grade eller strukturella, betong. Denna typ av betong måste ha en mycket låg vattenhalt. Detta är viktigt eftersom för mycket vatten i grundforskning betong kommer att frysa på vintern och krympa som stiftelsen torkar. Låg vattenhalt i foundation-grade betong ökar slitstyrkan, motstår vittring och ökar bindningstyrkan med förstärkning av metall och trä komponenter. Därför speciellt för stiftelser är vatten testning nödvändig.

Svackan

Ett betydande test av vatten är "svacka test." Detta är en enkel procedur, men görs globalt för att testa styrkan i färsk betong blandningar. "Lågkonjunktur" är mängden rörelse och förändring en färsk upprätt platta av våt cement kommer att gå igenom efter en viss tid. En mycket blöt betong parti kommer bara plaska i en hög, även för torr cement inte ändras alls. För foundation betong behövs vissa begränsade nedgången eftersom betongen behöver ge lite att motstå omedelbara sprickbildning. För mycket foundation nedgången kommer att skapa en stiftelse som ger för mycket och lösa. För en bra är fungerande nedgången, cirka 50 millimeter av total förändring övergripande acceptabelt. Denna 50 millimeter är inte på ett ställe, men över hela standardiserade provet.

Air testning

Air testning är också viktigt. Detta mäter mängden luft bubblor kvar i betong både när den är våt och när det torkar. Olika statliga och privata förfaranden finns för detta, men målet är att se om det finns för mycket luft. För mycket luft leder till svaga cement. Om för mycket luft finns i testade proverna — både våta och torra — då kemiska tillsatser som ta bort luft läggs till de nya våta partierna av cement. För stiftelser är den acceptabla procentsatsen cirka 5 procent. Många stater uppdrag för både vatten och luft tester, utsläppande av ett konkret prov i en stor cylinder. Cylindern är då stängd, och en stor hammare pressar ner på betong. Om betongen spännen innan det ska, kan tillverkaren möta böter. Det har då att förändra sin produktionsteknik.

Kompressionsprov

Tryckhållfasthet tester är också betydande. Detta förutsätter att ett konkret exempel som innehåller korrekt och acceptabel mängden vatten och luft kommer alltid stå upp under tryck. Torkade betong placeras i en trycksatt cylinder, ibland under en lång tid, beroende på lokala föreskrifter. Ett prov med för mycket luft kommer att snabbt spricka. Ett prov med för mycket vatten kommer att börja "smush," medan ett prov med för lite vatten kommer att bli sprött. Det är lätt att säga, genom en reaktion av provet, vad orsaken till brott är. Betongen justeras sedan på fabriken för att svara på testerna. Vid vissa tillfällen, kan betong behandlas kemiskt för att ta bort eller lägga till ingredienser.