Hål i bladen på banan paprika och Broccoli växter efter transplantation

Så fort du sätter din vegetabiliska transplantationer i trädgården, blir de en Välkommen näringskälla för skadedjur. De vanligaste skadedjuren som orsakar hål i bladen av unga växter som banan paprika finns sniglar. Broccoli lockar också de lilla gröna larver av kål mal, som äter hål i bladen. Cutworms tugga oregelbundna hål runt blad kanterna.

Instruktioner

•Kontrollera växterna att finna och identifiera skadedjur. Sniglar är grå, brun eller svart mjuk arbetsföra larver-liknande skadedjur; kål-mal larver handlar om ½ tum lång och ljust grön. Cutworms, som är fetare och ungefär en tum lång, är gräddvit eller grå, har ben och curl i ett "C" när hon blir störd.

•Bait för sniglar, med en organisk järn fosfat bete (Sluggo eller Eriks-Go) som är säkert för husdjur och vilda djur. Skingra det lätt runt basen av transplantationerna. Återställa det när den försvinner eller efter ett kraftigt regn.

•Spray växter med bacillus thuringiensis, en bakterier giftiga att larver men säker för nyttiga insekter och människor. När skadedjur äter blad, äter den bekämpningsmedlet. Bacillus thuringiensis bryter ner i solljus, så återanvända det om caterpillar skadan fortsätter eller i förebyggande syfte om du ser vitkål malar i området.

•Probe i jorden vid basen av växterna att hitta cutworms. Oftast gör bara en eller två skada. Klipp dem.