Gulnande Bahia gräs

Bahiagrass (Paspalum notatum Flugge) är en låg-underhåll inhemska gräs av Brasilien som växer bra i mindre bördiga och sandig jord. Grov-texturerat gräset är högt torka. En svampsjukdom orsakar gulfärgning gräs.

Identifiering

Bahiagrass är känslig för dollar spot sjukdom orsakad av Moellerodiscus sp., Lanzia sp. eller Sclerotinia homeocarpa. -Svamp tillväxt ökar i temperaturer på 60 till 80 grader Fahrenheit och perioder av hög luftfuktighet. Torka-stressade gräs med alltför stora thatch är mer benägna att sjukdomen.

Skador

Sjukdomen börjar med utseendemässigt av 1 - till 5-tums runda, missfärgade områden på gräs som går från gult till brunt gräs som dör. Med tiden fläckarna växa större och koppla till skapa stor, formade oregelbundet områden. Gräset blad visas vatten-indränkt först och har ett rött band över bladet. Vit, tråd-liknande svamp organ är synliga på gräs på morgonen.

Kontroll

Hålla gräset i god hälsa med tillräckligt med vatten och gödning och top-dress med kompost. Tillämpa kväverika gödselmedel som kväve brist leder ofta till sjukdomsutvecklingen. Dethatch gräs regelbundet och öka klippning höjd. Rekommenderade kemikalier ingår klorotalonil, fenarimol eller iprodion.