Gula svampen på marken

Olika typer av mögel och svamp kan orsaka gula tillväxt på toppen av din jord. Trots gula tillväxten oftast kommer inte att skada växten, ger det jorden en ohälsosam utseende.

Leucocoprinus birnbaumii

Leucocoprinus birnbaumii, även känd som Lepiota lutea, är en gul svamp som ofta växer på ytan av krukväxtjord, ofta förvandlas till stora, ljusa gula svampar. Svampen är vanligtvis finns i kommersiella krukväxtjord, och är helt ofarligt.

Hund kräkas slem mögel

Hunden kräks slem mögel (Fuligo septica), är ofta hittade växer utomhus på marken, särskilt om marken har varit mulched med bark marker. Mögel är ofarlig för människor och husdjur, och är svår att utrota, som att ta bort mögel kan bara utrymme för mer mögel att ta dess plats.

Klara gula svampen

Det bästa sättet att klara gula svampen är att sluta kämpa och lära sig att acceptera den ovanliga tillväxten. Ta bort bark kompostmaterial från toppen av utomhus jord kan hjälpa, men förmodligen endast tillfälligt. Du kan också tillåta krukväxt jord torka så mycket som möjligt innan vattning, som kan eller kan inte ta bort den gula svampen.