Gul växt svamp

Det är vanligt att krukväxter att utveckla små gula svampar i deras jord. Det vetenskapliga namnet för svamp är Leucocoprinus birnbaumii. En annan synonym för dem är Lepiota lutea. De är vanligen kallas gula krukväxt svamp, eller gula parasoll eller blomkruka parasoll. Dessa svampar är vanliga inomhus men också växa i utomhus blomrabatter i varmare, södra platser.

Beskrivning

Den gula krukväxt svampen är ljust gul i färgen och har en rundad eller platt topp, beroende på dess ålder: äldre svamp har platta toppar och är blekt gul färg. Mycket unga svampar kan ses grupperade runt basen av en äldre svamp. Svamp är 1-3 inches tall och ca 1 till 2 inches bred. Mössor är klockformad men kan få gradvis plattare som svamp ålder.

Funktion

Svampen själv är frukten av en tråd-liknande kropp i marken kallas mycel. Mycel sätter upp svamp när den är klar att reproducera. Svamp innehåller sporer i gälarna på undersidan av sina kepsar. De släpper sporer, som kan resa till andra växter att etablera sig. Gul krukväxt svamp utveckla större och plattare mössor som de expanderar för att släppa deras sporer.

Orsaker/källa

Troligtvis, mycel i krukväxtjord är ett resultat av kontaminering innan jorden var säckar och levereras. Svampen trivs i fuktiga, varma och fuktiga förhållanden. När de idealiska villkor upprättas i marken, mycel sätta upp fruiting organ - Svampar.

Kontroll

Helt ta bort jorden---vilket inte rekommenderas eftersom det finns en god chans att du kommer att skada växten---det finns inte mycket som kan göras för att hålla svampen under kontroll. GardeningKnowHow.com rekommenderar skrapa bort toppen 2 inches av jord och ersätta den med ny jord, men detta är ingen garanti för att svamparna inte kommer att återvända. Iowa State University förlängning rekommenderar att fungicider är inte effektivt mot svamp och bör inte användas. Försök ändra de villkor som hjälper svamp frodas: vattna blommorna mindre ofta, att låta jorden torka ut mellan vattningarna och sänka luftfuktigheten något.

Överväganden

Medan svampen är skadliga om ätas, de annars är helt ofarliga och gör ingen skada alls till växten. Plus, de är inte dåligt att titta på: de är små, ganska och gul och lägga till en viss charm för att annars tråkig krukväxtjord. Inte köra själv galen försöker bli av med dessa ofarliga svampar; Försök istället att njuta av dem.