Guide till växthus

Växthus, utvecklades ursprungligen för att skydda utsatta växter från extrema temperaturer, ge trädgårdsmästare nästan total kontroll över de villkor som påverkar deras anläggningar. Trädgårdsmästare har många alternativ när du väljer ett växthus. Du kan välja bland olika typer, beroende på din budget, platsen och vilka typer av växter du vill växa.

Material

Du har ett val av flera material när man bygger ett växthus. Aluminium, galvaniserat stål och trä gör utmärkta val för ramen. Glas är det traditionella täcker materialet, men andra alternativ finns. För trädgårdsmästare oroade över med någon krossat glas är glasfiber, ett tufft material som kan motstå hagelstormar, ett bra alternativ. Akryl plast och polykarbonat plast beläggningar behåller värmen och ge energibesparingar. West Virginia University förlängning rekommenderas en permanent betongfundament, jämförbar med en hem stiftelse.

Uppvärmning

Ett växthus ger trädgårdsmästaren förmågan att kontrollera temperaturen i växande miljön. Den bästa temperaturen för ett växthus beror på vilken typ av växter som odlas, platsen och hur mycket sol struktur tar emot. Värme från solen kan ge del av strukturen värme behov, men det kräver också ett inre värmesystem. Elektriska värmesystem och gas och olja värmare göra bra val. Wood uppvärmning kan också fungera bra. Solvärme paneler, men är inte kostnadseffektiv, enligt tillägget West Virginia University

Skadedjur

På grund av temperaturförhållandena ger växthus goda förutsättningar för spridning av skadegörare. Trädgårdsmästare måste ständigt se för insekt aktivitet och inspektera några plantor i växthuset för skadedjur. De bör också se till marken eller ingjutning media är fritt från insekter och regelbundet rensa alla verktyg och utrustning. En ren ogräsfri miljö hämmar insekt befolkningstillväxt. Använda bekämpningsmedel med försiktighet, eftersom det slutna utrymmet gör kemikalier ännu mer potent än normalt. Kontakta din lokala county förlängning för information om säker användning av bekämpningsmedel i växthus.

Bifogade eller fristående

Du kan bifoga ett växthus till en annan byggnad eller göra det som en fristående struktur. Fördelarna med en bifogad växthus bland tillgången på vatten och värmesystem i huvudbyggnaden. En bifogad struktur har dock solljus begränsningar, som primära byggnaden blockerar vissa av det naturliga ljuset. Fristående byggnader har fördelen av att ta emot solljus från alla sidor, men de kräver normalt separat uppvärmning och vattning system.