Guide till att ta bort injekteringsbruk Haze från porslin kakel

Guide till att ta bort injekteringsbruk Haze från porslin kakel

Injektering är ett nödvändigt steg i tillämpningen av någon långvarig kakel funktion. Bruket fyller i tomrummen mellan kakel, tätning dessa luckor från fukt som kan läcka bakom kakel och orsaka osynliga, men farliga, och mögel uppbyggd. När injektering, oundvikligen måste vissa injekteringsbruk på plattbeläggning, och det lämnar en otäck haze när det städas bort.

Komponenter för injekteringsbruk Haze

Injekteringsbruk haze på ditt porslin kakel visas ofta inte ens fram till en dag eller två när du har använt materialet. Diset är ett resultat av saltutslag, en naturligt förekommande biprodukt av en kemisk reaktion mellan det våta injekteringsbruket och fukt i luften. Om du någonsin sett en finkornig vit substans på yttre tegel- eller betongväggar, detta är saltutslag och det är samma material orsakar diset på din kakel. Diset är faktiskt ett fint vitt pulver som är ett resultat av de konkreta delarna av injekteringsbruk reagerar med fukt i ditt badrum.

När du ska rengöra

Ta bort injekteringsbruk haze kommer inte vara effektivt förrän efter injekteringsbruk har botas helt. Så länge injekteringsbruk är våt, riskerar du att torka injekteringsbruk ur lederna. På samma sätt kan våt injekteringsbruk alltid producera mer saltutslag, vilket betyder att du bara har att rengöra kakel igen. Därför vänta tills fogarna har torkat och botas helt före bort rengöring haze. Detta tar i allmänhet ca tre hela dagar; Det kan ta längre tid om ditt hem är särskilt fuktiga eller hot. Konsultera din injekteringsbruk produktens instruktioner för särskild information om härdning tid.

Sulfamic syra

Sulfamic syra är den perfekta produkten ta bort injekteringsbruk haze, eftersom det är stark nog att upplösa de cementbaserade saltutslag men skadar inte porslin kakel. Du kommer att kunna hitta detta renare i pulverform på många hårdvara och hem förbättring butiker. Du kan också se flytande rengöringsmedel som annonserar sulfamic syra; dessa kan också kallas injekteringsbruk haze removers. Sulfamic syra tillverkar inte stark rök, men du kanske vill ventilera området där du arbetar för att bli av allmän rengöring lukten.

Rengöring

Alltid skyddsglasögon Använd skyddshandskar och säkerhet när du arbetar med syra produkter. Späd ut pulvret som en 6-procentig lösning i vatten. Använd inte en starkare lösning än det eller du kan skada porslin. Gnid ut rengöringsmedelslösningen på ditt kakel med en fuktig svamp och låt det verka i några minuter. Helt enkelt torka diset och rensade bort med svampen. Var noga med att skölja området med rent vatten efteråt för att ta bort kvarvarande syra på ytan.