Guide för växande grön lök i en blomlåda

Guide för växande grön lök i en blomlåda

Växande salladslök precis utanför köksfönstret är ett bekvämt sätt att hålla fräscha butiker av denna smakrika kulinariska anläggning i närheten. Välj ett fönster eller däck som blir sex eller fler timmar i solen en dag för odling av grön lök. Grön lök växer året runt i mild, svalt klimat och på våren och falla i norra eller södra områden. Grön lök är någon lök som skördats innan den är fullt utvecklad. Välsmakande sorter att leta efter är Eclipse, Crystal Wax, vintergröna högar och vit Portugal.

Set, frön och transplantationer

Lök är det enklaste sättet att börja en fönster låda fylld med salladslök. Lök är vilande, omogna lökar som kan lagras och transporteras lätt. Lök transplantationer är unga, omogna växter. Dessa dyker upp vid torghandel och plantera butiker under våren. Det tredje alternativet är att starta grön lök från frö började inomhus fyra till åtta veckor innan man planterar dem i rutan fönster.

Rätt jord

Använda en god kvalitet jord mix för att fylla rutan fönster. De flesta trädgårdsjord är för tung för växande salladslök i behållare. För en eller två blomlådor är plocka upp en påse färdigblandade plantering medium enklast. För att göra en lämplig planteringsjord mix, använda en kombination av lika delar perlit, torv, och flis eller spån. Lägga till näringsämnen jord mix med en långsam frisättning balanserat gödselmedel. Kontrollera att rutan fönster har hål i botten för dränering.

Plantera anger och organtransplantationer

Växten grön lök anger 1 tum djupt i rutan fönster. Plantera transplantationer, antingen köpt från marknaden eller från frön började inomhus, på samma djup i rutan fönster som de var i barnkammaren krukor. Utrymme ställer och organtransplantationer 1 tum apart. Hålla jorden i rutan fönster fuktig av vattning när toppen av börjar torka ut något. Använd en balanserad 10-10-10 gödselmedel en gång i månaden när växer grön lök i en blomlåda och följ instruktionerna på paketet gödselmedel.

Skörda grön lök

Skörda grön lök en månad efter plantering uppsättningar eller transplantationer. Använd en liten spackel och gräva under glödlampor eller dra försiktigt ut dem gratis från marken genom att försiktigt gripa den gröna bladen och arbeta dem löst. Med så kort tid mellan plantering och skörd är det möjligt att odla flera grödor under säsongen. Återplantera nya uppsättningar eller transplantationer som du skörda en fortsatt leverans av färsk grön lök på fönsterbrädan.