Grundläggande teori om en ugn torktumlare

Grundläggande teori om en ugn torktumlare

En "ugnen torktumlare" har många användningsområden. Dess vanligaste användningen är i allmänhet jordbruk. Många former av torktumlaren används över hela världen att torka olika kärnor. Torkning jordbruksprodukter är viktigt eftersom överdriven fukthalt kan förstöra en skörd av inbjudande bakterier att växa mer snabbare än normala fukt villkor. Detta är särskilt problematiskt i varmare klimat. Olika tekniker för torkning har kommit och gått under århundradena, grundläggande och enkla ugnen torktumlare fortfarande är vanliga och viktiga, särskilt i utvecklingsländerna.

Sammansättning

Teorin om torktumlaren börjar med dess sammansättning. För fattigare familj jordbrukare — i motsats till mycket större corporate mega-gårdar — torktumlaren är enkel. Den innehåller en brännkammare, ett sätt att leverera värme, fläktar för luftflöde, en termostat och en ventil. Innehåller ibland en avdelning för avfall och aska, men många modeller av ugnen torktumlare är hand rengöras.

Fukten jämvikt

Handlingen av en av dessa torktumlare grundläggande teoretiska princip kallas "Grain jämvikt fukt" nivån. Idén är enkel: jordbruksprodukter i fråga bör torkas till den punkt där fukt i produkten är identisk med nivån av fukt i den omgivande luften. Det är sant att vissa produkter måste torkas helt, följer den genomsnittliga kornen--såsom havre, vete eller råg--grundläggande jämvikt idén. I det här fallet en väl torkade gröda minskar förlusten och förbättrar grain kvalitet. Majs som används som livsmedel torkas inte eftersom varje kärna av majs är fylld med vatten.

Torkning teori

Varje kärna av spannmål måste exponeras jämnt till den varma luften. Varje korn eller kernel behöver exponeras så mycket som alla andra kärnor. Det är där Torkteknik blir komplicerat. Det allmänna konceptet är att ju högre temperatur, desto mer snabb torkning. Ännu kan temperaturer som är för hög skada grödan. Luftflödet måste också vara långsam och stadig. Snabb luftflöde kan fördröja torkningen och skada grödan. Därför i allmänhet måste måtta upprätthållas både med luftflöde och temperatur.

Bränslen

Bränslen har blivit allt viktigare eftersom torktumlare tekniken har förbättrats. I 2011 marknadsför många universitet förlängning forskning och ugnen tillverkare biomassa fueled enheter. Eftersom varje jordbruksråvaror ger ofta mer avfall än den användbar produkten, innebär detta den "skalen" kan tas bort och användas som bränsle. Detta sparar pengar, ökar effektiviteten och förändrar begreppet "jordbruksavfall."