Grunderna i att välja en kökskniv

En bra, grundläggande välgjord uppsättning knivar är ett måste, för även de minsta kök eller mest sällsynta kocken. De kommer att göra matlagningen snabbare och enklare. De bör också pågå i många år om såg efter korrekt. Det finns flera saker att tänka på när du väljer Köksknivar.

Typer

Det finns många olika typer av kökskniv, konstruerad för att utföra en rad funktioner. Några av de vanligare är en kockkniv--en stor, allrengöringsmedel genomföra, en kniv--en liten kniv för att skära upp frukt och grönsaker, med fina spetsiga ände för att plocka ut kärnor, Brödkniv med en räfflad eller fransig kant, en carving knife, som kan ha antingen en oformaterad eller räfflad kant, en ur kniv, med en uppåt-böjda bladet för att ta bort ben från kött och fågel , och en hålkälsfogar kniv, som har en tunn böjlig klinga benas ur fisk. För alla typer av kniv bör samma element beaktas när du väljer.

Blade

Bladet av en kökskniv är vanligen tillverkade av rostfritt stål. Klingan kommer antingen kopplade till ett handtag eller gjorda av samma bit material som handtaget. Om bladet är i kategorin tidigare bör det förlänga handtaget för stabilitet. De flesta köksknivar som har denna funktion har nitar går igenom handtaget och, ofta, en synlig linje av bladet längs handtagets rygg.

Handtag

Handtaget på kniven ska känna sig bekväm och säker. Det bör finnas tillräckligt stort fritt utrymme så att när du greppar den och hacka något fingrarna inte vidrör skärbrädan. Handtaget ska inte känna hala om den blir våt.

Storlek

Håll kniven i handen. Det ska passa bekvämt så att du kan greppa handtaget med lätthet. Det ska inte känna obalanserad, varken för tung på basen eller toppen på bladet. Vissa personer känner att en tung kniv gör matlagningen lättare, vikt gör mer av arbetet, medan andra anser att en lättare kniv tillåter större manövrerbarhet. Välj en som känns rätt för dig och, i tillämpliga fall, uppgifterna du vill använda det för. Till exempel, om du förbereder en hel del kötträtter kan du hitta att en tyngre blad är mer användbar.

Vård

När du har valt din kniv behöva du ta hand om det ordentligt så att det kommer att pågå länge. Försök att förvara det separat från andra köksredskap, antingen i en kniv block eller en magnetisk knivhållare. Detta förhindrar att bladet från skador som orsakas av friktion med andra verktyg. Vässa bladet regelbundet för maximal prestanda.