Grop växthusgaser instruktioner

Grop växthus, även känd som underjordiska växthus, är delvis underjordiska strukturer används för odling av växter. De används särskilt i områden med svalare klimat för att växa tropiska frukter såsom ananas, och andra växter som trivs i varma förhållanden. Enligt forskare vid Michigan Tech är grop växthus passiv-solar växthus, vilket innebär att de kan fånga, lagra och använda energi från solen utan yttre energi (som elvärme eller lampor för odling). Bygga en grop växthusgaser är relativt enkel, men det kräver en hel del grävande och andra fysiskt arbete.

Bifogade grop växthus

Bygga en bifogad grop växthus är ett alternativ för grop växthusgaser konstruktion. Bifogade grop växthus läggs på befintliga strukturer, typiskt hus. Enligt Michigan Tech, om du bygger en bifogad grop växthus, bör du helst lägga till södra sidan av ditt hem, eftersom detta kommer att vara det bästa läget för sol-ray absorption. Också, bygga ditt växthus så att det är två gånger lång som den är bred (t.ex. 8-fot bred och 16-fot lång). Förutom att öka skönheten i din hem, bifogade grop kan växthus också hjälpa ge värme till närliggande rum, som kan bidra till att minska dina uppvärmningskostnader.

Fristående grop växthus

Bygga ett fristående grop växthus är en annan strategi för grop växthusgaser konstruktion. Till skillnad från sina bifogade motsvarigheter är fristående grop växthus helt separata byggnader. Enligt Michigan Tech, den större du bygga ditt växthus fristående grop desto bättre, eftersom det kommer att möjliggöra bättre temperaturkontroll och ge mer utrymme för lagring och plantering expansion (temperaturer i ett litet växthus kan variera ganska snabbt). Michigan Tech rekommenderar också att du bygga ditt fristående grop växthus så de är minst 8-fot bred och 12 fot lång.

Förutom att överväga dimensioner, måste du även bestämma mellan två generella typer av fristående grop växthus: skjul design och rundade design (eller Quonset hydda). Skjul mönster är den vanliga typ av fristående grop växthusgaser. De förlitar sig på glaserade, söderläge väggar att samla in solens strålar och tungt isolerade mot norr väggar att förhindra solenergi från att fly. Fristående grop växthus med rundade design har inte norr väggar med isolering av tunga, som de absorberar solenergi från alla sidor och förlita sig på den underliggande växter, stenar och jord för att förhindra denna energi från att fly.

Building Tips

Enligt Benson Agriculture & Food Institute & Corporation, efter du har grävt ut din grop växthus, kan du täcka dess botten med grus. Detta kommer att dränera överskottsvatten. Sedan kan du täcka grus med en kombination av jord och gödsel som gödsel för odling av växter.