Grönt blad cikoria frön

Grönt blad cikoria frön

Cikoria är en gemensam ört som växer som ogräs. Den har en något bitter smak och skarpa, små blad. Grönt blad cikoria är en italiensk grön som används som en "klippa och komma igen" bladgrönsaker grönsaker. Den bittra smaken är mindre uttalad och det är ett vanligt komplement till sallader i Europa och i gourmetkrogar. Cikoria är lätt att odla i svalare klimat där det kommer att producera tills iskalla temperaturer anländer och dess lilla frö gror och växer snabbt.

Utseende

Grönt blad cikoria ser ut som sitt namn med smal, rikt färgad grön lämnar samma konsistens som spenat. Det kan växa 1 till 1 1/2 fot lång och upp till 1 fot bred. Cikoria har ett brett HUVUDNERV och en smidig leaf marginal. Vissa former har en röd mitten av rib eller något krusas kanter. Anläggningen är en vartannat år men är mestadels odlas som en årlig, eftersom det är frost anbud, men du kan få flera skördar varje säsong. I mycket milda klimat kan växten reseed själva.

Frön

Cikoria kommer bolt när temperaturerna stiger, precis som spenat och andra mer vanliga gröna kommer att göra. Anläggningen producerar en stjälk med en serie av stjärnklara blå blommor som är mycket attraktiva. Kring blommorna, bladen är mindre och mer grova, något håriga och silver färgat. När blommorna spenderas, producerar de små bruna frön med några fläckar. Varje frö är liten och endast om.08 till.11 inches i diameter. Fröet är något ovala och grynig i konsistensen.

Sådd

De små fröna kan blandas med sand eller annat partikelformiga material till sow. så frön tidigt på våren när marken är fungerande. Optimal grobarhet temperaturerna för witloofcikoria är mellan 45 och 85 grader Fahrenheit. Cikoria måste väl brukat jord med god dränering i soligt läge. Så utsäde i block 4 till 6 inches isär för lummiga gröna skörd. Uppkomsten kan förväntas i sju dagar i genomsnitt. Cikoria är snabbväxande och kan skördas i tre till fem veckor.

Skörd och användning

Grönt blad cikoria Bladen används i sallader. Du kan skörda bladen när du behöver dem. från utsidan först. Anläggningen kommer att fortsätta att producera nya blad tills temperaturen blir för varmt eller för kallt. Svagt bitter smak gör också en intressant pesto när grunden med vitlök, citrus och olivolja. Många av de sorter av cikoria som finns odlas att producera den vita endiv vegetabiliskt eller för sina rötter. Rötterna används som grönsak eller rostade och lagt till kaffe. De flesta cikoria utsäde är odlas och skördas i Europa.