Grönsaker som anses vara grovfoder

Grönsaker som anses vara grovfoder

I livsmedelsvetenskap är grovfoder ett annat ord för fiber. Det är ett relativt tufft dietary material, resistenta mot matsmältningsenzymer. Den stora majoriteten av naturfiber härstammar från växter och består av ämnen inklusive pektin, lignin, cellulosa, tuggummi och inulin. Vad fiber saknar i näringsvärde, gör det dig för i andra hälsofördelar som sänka kolesterol och blodsocker och hjälper matsmältningsproblem. Generellt, alla grönsaker innehåller fiber. Vissa grönsaker som är hög i grovfoder omfattar kronärtskockor, ärtor, broccoli och kålrot greener.

Kronärtskockor

Enligt Mayo Clinic innehåller en medellång medelstora kokta kronärtskockor 10,3 g fiber. Även om kronärtskocka anläggningen växer i genomsnitt 4 fot i höjd, är den ätliga delen tistel-liknande blomma bud av anläggningen. Kronärtskockor är infödda till Medelhavet, först odlas i Europa under 1400-talet och infördes till Amerika på 1800-talet av Louisianas franska invandrare. Den vanligaste sorten av kronärtskocka i United Stated är Cynara scolymus--den franska eller globe kronärtskocka. Kronärtskockor klassificeras botaniskt i familjen korgblommiga växter, ordning Trikolpater, klass tvåhjärtbladiga, division Magnoliophyta.

Ärtor

En kopp kokta ärtor innehåller 8.8 g grovfoder. Ärtor är en baljväxt, vilket innebär att de är kategoriserade i familjen Leguminosae och är tekniskt frukt. Pod som ärter är inneslutna i fungerar som torr frukt, med ärtorna själva att vara torkade "frön". De är dock allmänt tittade på och accepteras som grönsaker, vars odling dateras till bronsåldern. Ursprungligen, ärtor var vanligen används för djurfoder. Det var under medeltiden som ärter började serveras som en tabell grönsak. De klassificeras i familjen Leguminosae, ordning Rosales, klass tvåhjärtbladiga och division Magnoliophyta.

Broccoli

Broccoli innehåller 5,1 g fiber per kokta kopp. Den mest populära typen av broccoli är Calabrese sorten, som utmärker sig genom sin gröna huvudet av tätt packade småblommorna. Men inkluderar andra sortiment av broccoli de som är lila eller gulaktig gräsplan i färg. Man tror att broccoli är Asien och introducerades till England under 1700-talet. Broccoli är dök upp i Amerika var i 1900-talet. Broccoli--vars namn betyder "kål spira"--kategoriseras i familjen Cruciferae, ordningen Capparales, klass tvåhjärtbladiga och division Magnoliophyta.

Rova greener

När kopp kokt kålrotsblast innehåller 5,0 g grovfoder. Rova greener är ätligt blad av roten vegetabiliska Rovan, som också är ätliga. Naturligt Europa, Rovan är en korsblommiga grönsaker, tillhör senap eller Cruciferae familj, och odlas främst i svala klimat. Rovor klassificeras i familjen Cruciferae, ordningen Capparales, klass tvåhjärtbladiga och division Magnoliophyta.