Grön sätt att värma en källare

Grön sätt att värma en källare

Uppvärmning en källare kan vara en utmaning. Källare brukar ha mindre isolering och är gjorda av mer konkreta än andra delar av huset. Betongen kan snabbt sap värme från källaren utrymmet och göra området kallare, kanske även obrukbar under vintermånaderna. Om du vill ett energieffektivt sätt att värma din källare, utforska installera alternativa uppvärmningssystem eller med hjälp av ny uppvärmning metoder unik för din källare.

Geotermiska värmepumpar

Geotermiska värmepumpar drar upp värmen kvar i jorden även under vintern. Eftersom dessa värmepumpar behöver tillgång till marken under huset ändå, är en idealisk plats att installera och använda dem i källaren. Du kan även använda en bergvärmepump som kompletterande värmekälla utformad för din lägre nivåer, samtidigt som en traditionell värmekälla för resten av huset. Tänk på att värmepumpar är dyra och geotermisk versioner kan ha ytterligare installationskostnader.

Strålningsvärme

Golvvärme system använder vatten eller elektriskt motstånd för att skapa värme. De vanligtvis kallas radiant golvvärme eftersom de är installerade i golv så de kan utstråla värme uppåt. Termisk överföring egenskaper betong gör det en perfekt yta att installera strålande värmesystem så de kan värma uppåt genom mattan eller konstruerad lövträ.

Isolering

Om du har möjlighet att lägga till extra isolering i din källare, passa på och lägga till termiska hinder eller skum isolering där det är möjligt att hålla värmen från att läcka ut i källaren-området. Den bästa tiden att installera lämplig isolering är när du bygger din källare, men om du redan har utrymme och sedan utforska inre styrelsen isolering alternativ.

Plats uppvärmning

Plats uppvärmning avser att använda bärbara uppvärmning att bara värma upp ett särskilt rum i ditt hus--i så fall din källare. Denna metod är effektiv, eftersom du inte slösa energi och tid att försöka värma källaren med central luftkonditionering. Använd en energieffektiv bärbara värmare, till exempel elektriska olja versioner.