Grön sätt att lagra mat

Grön sätt att lagra mat

Moderna bekvämlighet innehåller många metoder för förvaring av livsmedel där energi och icke-förnybara produkter. Till exempel, det kräver el för att driva kylskåp och hårda plastförpackningar används för matrester ofta inte är återvinningsbart. Några enkla förändringar kan genomföras för att minska din egen miljöpåverkan utan att offra kvaliteten på livsmedel.

Ompröva kyl

För att spara energi på kylning, börja med att städa ur kylen. Många rotfrukter, såsom potatis och jams, kommer att göra lika bra när de utsätts för svalka av jorden i en underjordisk skafferi. Chill bara några drycker på burk i taget och Lägg resten i rumstemperatur lagring. Håll på räknaren i en frukt korg äpplen, apelsiner och andra objekt som äts snabbt och behöver inte vara i kylen. När du har skrapat ned ditt kylskåp, börja med en mindre en. Du kommer att spara energikostnader på strömmen brukade köra kylskåpet och hjälpa miljön på samma gång.

Välj en annan behållare

Matrester förpackade ofta i individ-stora behållare för framtida måltider. Istället för att använda hårda plastförpackningar som har begränsat liv bortom några användningsområden och att de inte kan återvinnas, Använd glasbehållare i stället. Glaset varar en lång tid och gör det möjligt för några olika syrgassytem alternativ: i mikron eller i ugnen. Alternativt kan du köpa bio-plast som är gjorda av potatis, majs, ris eller soja. Till skillnad från petroleum, grunden för traditionella plast, är dessa ämnen förnybar. Slutligen Välj rostfritt stål behållare som kan tvättas och återanvändas.

Kom ihåg inslagning

Traditionella slaktare för paketering av kött i papper. Numera är det vanligt att få dessa deli skivor insvept i plast från mataffären. Uppmuntra lokala företag att konvertera till komposterbara deli wrap. Även om du gett ditt kött i plast, använda din egen återanvändbar tygpåse för att bära det hem.

Packa din Lunch i stil

När du är på språng är det lätt att placera din lunch för arbete i en disponibel påse. Köp istället en återanvändbar tyg lunch behållare. Det är inte bara bättre för miljön, men det kan ta lite stil till din paus tid också: överväga en tygkasse som kommer med en matchande uppsättning av duk servetter.