Gratis tips för att organisera

Många organiserar aktiviteter börjar med att bryta mot projektet i hanterbara bitar. Detta är varför, om du organisera din tid eller pengar, ditt hem eller något stort projekt, lära sig några tips för att sätta allt i dess ställe hjälper. Genom att göra en plan och hålla sig till det, blir något stora uppgift mindre överväldigande.

Bryta ner ett projekt

Nyckeln till nästan alla organisatoriska projekt skär det i mindre, mer hanterbara uppgifter. Oavsett vad du behöver att organisera, är att göra en lista över vad som behöver göras det första steget i att göra det hanterbart. Överväga att dela ditt projekt i delar baserat på förfallodatumet datum. Detta fungerar bra för skolan eller arbetsuppgifter, samt organisera din ekonomi. När organisera ditt hem, kan jobben brytas av rum eller delar av ett rum.

Organisera tid

Tid organisation är en nödvändig färdighet, oavsett om du är student, arbetar på ett jobb eller har en familj att hantera. Om du har någon kombination av dessa roller i ditt dagliga liv, är sedan hålla din tid under kontroll ännu viktigare. Ett sätt att organisera din tid är att organisera dina uppgifter av svårigheter. Vissa människor tycker gör svårare uppgifter först frigöra och andra väljer att göra enklare uppgifter att bygga in de som tar mer ansträngning. Fastställa tidsfrister för dig själv, fram till en officiell förfallodatum, ofta hjälper också.

Organisera ditt hus

Organisera ditt hus görs ofta bäst rummet genom rummet. En tre box metod är ett sätt att hålla dig på väg mot ditt mål. Ta en låda för papperskorgen, ett för objekt att sälja eller donera och ett för artiklar som hör hemma i en annan del av ditt hus in i rummet du arbetar på. Plocka upp varje objekt och antingen lägga den bort eller i högra rutan. Starta vid dörren och flytta runt i rummet. Ställa in en timer för hur många minuter du har att ägna till uppgiften och arbeta tills den slocknar.

Organisera dina pengar

Organisera din ekonomi är ett viktigt steg i att få kontroll över dem. Om du är i skuld, är en av de enklaste sätten att hantera dina pengar med en metod som kontanter. Ta en månad att spela in alla dina inkommande och utgående medel. Använda dessa data för att göra en budget. Placera beloppet i kontanter i ett kuvert som du markerar för varje del av dina utgifter, inklusive mat, verktyg, uthyrning, underhållning och skuld återbetalning. Köpa postanvisningar när du behöver skicka en betalning via post. Denna metod hjälper hålla dig från att spendera mer än du vill under månaden. Omvärdera ditt system varje månad.