Gråtande lärk träd Beskrivning

Lämplig för amerikanska Institutionen för jordbruk växt härdighet zoner 2 till 8, trädet gråtande lärk (Larix decidua "Pendula") är en långsamt växande, lövfällande barrträd som gör en fantastisk förlaga växt på gården. Satsad upprätt, trädet bildar en fontän av mjukt needled grenar som sloka till marken. Unstaked, växten gråter över hela gården på marknivå, som om det smälte det.

Tree storlek och form

Även om långa grenarna nästan obskyra tills nål falla, stammen är en ögat tilltalande, gråaktig brun med rödbrunt fåror. Trädet kan bli upp till 100 fot lång med en spridning av 20 till 30 fot. Dess relativt smala bredd och hängande grenar ger trädet en övergripande ovala, moplike form.

Lövverk

Till skillnad från många barrträd har den gråtande lärk fjäder-soft nålar. Nålar ligga platt och är ungefär en tum lång, ordnade i en spiral ända ner trädets grenar. Framväxande ljust grön under våren, aktivera nålar gradvis mörkare grön som de mogna och är inte glansigt. På hösten sätter den gråtande lärk på en show som nålar ändra till levande gula innan duscha ner till marken.

Blommor och kottar

Trädet producerar både manliga och kvinnliga blommor i olika nyanser av rött, gult eller grönt. Oval blommorna är mycket liten, mäta mindre än en tum över och inte prålig. Kottarna är vanligtvis gröna på första, torkning till brun, och har överlappande skalor och små bruna hår. Kottarna är upp till 1-½ inches lång och finns kvar i trädet under långa perioder.

Kultur

Den gråtande lärk föredrar full till partiell sol men gillar inte hårda vintern vindar. Det tål lerjord, men föredrar sandiga, något surt, väldränerad jord. Trädet kräver lite underhåll. Unga träd i allmänhet behöver satsar och utbildning att växa upprätt. Som trädet mognar, kan grenarna vrida eller sno något, att göra trädet ännu mer intressant på vintern.

Användningsområden

Om du har tunnland gård, massa gråt lärk träd tillsammans för en visning eller plantera ett enda träd i centrum på gården. Flankerar ingången till din uppfart, fäste ditt hem med ett par gråt lärk träd eller linje dem längs egenskapsraden som en kantlinje eller skärmen. Ha gott om plats mellan träden om du plantera mer än en och använda en webbplats med visst skydd från kall, kraftiga vindar. Några ympade gråtande pendula växa mycket mindre än arten.