Gräsmatta bevattning rekommendationer

Att ha ett bra system för bevattning är kritisk till att hålla gräset friskt och levande. Dålig vattenförvaltning kan orsaka allvarliga skador på din gräsmatta och skada din egendom utseende. En sund bevattning plan inte bara upprätthåller en kraftig gräsmatta, men undviker slöseri med vatten och den extra kostnaden för gräsmatta reparationer, såsom omläggning skadade fläckar av torv.

Undvik övervattning

Många trädgårdsmästare tenderar overwater sina gräsmattor, som kan orsaka betydande skador på gräset. För mycket fukt skapar olika problem, till exempel en ökad känslighet för insekter och sjukdomar, en främmande grunt nätverk av rötter och en minskad motståndskraft mot yttre påfrestningar, som torka. Övervattning kan också orsaka din gräsmatta att växa snabbare än du vill, tvingar dig att klippa oftare. Ett bra sätt att undvika att lägga till för mycket vatten är att låta villkora av gräs signal när du behöver tillämpa fukt.

Tecken

Gräsmattor fukt behov varierar beroende på faktorer såsom arter av gräs, vilken typ av jord och det lokala klimatet, vilket gör att ge en hård och snabb regel om frekvensen av vattning omöjligt. Titta på tecken som visar din gräs behöver fukt. Blad bladen som vika upp, gräset vrida blå-grå och fotavtryck intryck som finns kvar i gräsmattan när någon har gått över det, alla pekar på en gräsmatta betonade brist på vatten.

Djup

När det är dags att vatten, se till att njuta du rötterna till ett djup av ca 5 inches. Mängden fukt behövs för att uppnå detta varierar, beroende på vilken typ av jord. Till exempel, 1/2 tum vatten kan blöta en sandjord tillräckligt, men för en lerjord, fukt kan krävas. Undvik att vattna utöver det rekommenderade 5-tums djupet fukt helt enkelt går till spillo, ger råd vid University of Minnesota.

Tips

Vatten tidigt på morgonen; innan 8 a.m., om möjligt. Vattning på dessa timmar minskar risken för gräset att förlora fukt till avdunstning. Undvik att vattna sent på eftermiddagen eller kvällen, eftersom fukt stannar kvar på gräset under natten, vilket kan uppmuntra sjukdom. Slåtter på på högre snitt nivåer minskar mängden vatten din gräsmatta behöver. Ställ in din sprinklersystem att distribuera fukt jämnt över gräsmattan. Undvik att låta vattenpölar att utveckla på gräset. Någon torv som skadats av insekter eller sjukdom kan behöva mer vatten än vanligt.