Gräs frön som växer bra i lera

Lerjord är extremt tät och gjorda av små partiklar som håller sig till varandra och till vatten. Lerjordar förekommer främst i hela de sydöstra delarna av USA, och de gör växande saker svårare eftersom rötterna måste pressa sig igenom packad jord. Se till att din betesmark eller landskapsplanering ser bra, väljer gräs frö som tål lera jord väl och kan tvinga sina rötter genom täta jorden.

Tall svingel

Tall svingel finns i nordvästra såväl som i södra USA. Det är ett gräs med en hög torka tolerans och i väl en lerjord som är hög i organiskt material. Trots dess torka tolerans gör det bra i fuktigare områden. Det finns omkring 100 arter av växter som ingår under etiketten tall svingel, och de är alla djupt rotade växter som tål en mängd olika villkor. Den producerar stora, breda blad som har glänsande undersida och något har sågtandade kanter.

Rajgräs

Rajgräs, som också kallas årliga råg gräs, ger blanka släta blad i mörkt grön. Den tål fuktiga jordar som är dåligt dränerad, vilket gör det en perfekt kandidat för lerjord, eller spjäll områden av gräsmattan. Det är oftast används för foder så det har senare mognad än råg och det kan användas för att förlänga en betesmarker tillväxt. Det gör reseed bra och om de lämnas därhän, kan bli en olägenhet växt.

Miljardär

Miljardär omfattar en mängd olika gräs från samma djurart. Det är en kort, även gräs som vanligtvis används för idrottsplatser, golfbanor, parker och offentliga landskapsarkitektur och på gräsmattor. Det är ett gräs som har hög fertilitet krav, men så länge fertilitet kraven är uppfyllda, det kommer att göra bra i tunga lerjordar. Det är tolerant mot saltlösning, och även om det trivs på väldränerad platser, den tål några översvämningar.

Kentucky Bluegrass

Kentucky bluegrass kom ursprungligen från Europa, och det används för båda betesmarker och för gräsmattor. Medan den gör det bra i en mängd olika jordar, gör det bäst i lerig lerjord. Om leran i din jord är mycket hög, lufta det genom att köra en rototiller över egendomen innan plantering Kentucky bluegrass. Medan Kentucky bluegrass växer i något basiskt jord, det inte frodas när de konfronteras med saltlösning jordar eller sura jordar.