Granatäpplen växer i Florida?

Granatäpplen växer i Florida?

Den exotiska Granatäpplen är en Mellanöstern frukt som växer framgångsrikt i områden i Florida som har varma, torra somrar och ganska cool vintrar. Mer frost hardy än citrus, mer folk planterar Granatäpplen i Florida.

Identifiering och ursprung

Granatäpple växer på en upptagen buske som sällan överstiger 12 fot lång. Frukten är en brun-röd bär som når 5 inches i diameter. Inuti täcks talrika frön med en sur, sammandragande massa, som är den ätliga delen. Denna växt är sydöstra Europa och Asien, och introducerades tidigt till Egypten, Babylon, Indien och Iran.

Bästa Florida växande områden

Granatäpple producerar den bästa kvalitet frukten i södra Florida, särskilt efter en kall vinter, enligt Purdue University. University of Florida tillägger att anläggningen kan producera året runt i den södra regionen. I nordligare områden i staten mognar frukten från juli till November.

Kommersiell produktion av Granatäpplen

Konsumenternas efterfrågan på granatäppeljuice ökar på grund av dess antioxidantegenskaper, enligt jordbruk Marketing Research Center. Det finns inga data angående världsomfattande produktion eller försäljning, men under 2007 en rapporterade 24.500 tunnland ägnades åt Granatäpplen i Förenta staterna, med 22 000 av dessa tunnland i Kalifornien.