Gör jord böna växterna växer snabbare?

Gör jord böna växterna växer snabbare?

Bönor växer i både bush och pole sorter, med små kompakta tillväxt eller länge majoritetsinnehav tillväxt, respektive. Växterna har specifika jord, vatten och sol behov, oavsett olika.

Fakta

Bönorna är summertime grödor som behöver en varm-säsong start. Trädgårdsmästare bör inte sätta bönor i sina trädgårdar tills natten temperaturer överstiger 60 grader Fahrenheit och all risk för frost är förbi.

Mark

Enligt Purdue University växer bönor bäst i jord som är väldränerad, bördiga och smulig. Bönorna kommer att lida i tät jord som inte rinna eller i jord som inte erbjuder tillräckligt näringsmässiga stöd. Tät jord kommer att begränsa böna frö grobarhet och roten tillväxt.

Ändringar

Trädgårdsmästare bör ändra tät lerjord innan plantering bönor med ett ändringsförslag som lerig trädgårdsjord eller organisk kompost. Dessa material uppmuntrar både dränering och fukt retention i marken att uppmuntra bean växterna att växa till förfall snabbt.

Nutrition

Purdue University rekommenderar också att trädgårdsmästare blanda gödselmedel i jorden vid plantering för att ge bönor en bättre start. Universitetet råder trädgårdsmästare använda en komplett 5-10-10 gödselmedel i topp 6 inches av smutsa och varnar att kväve-tung gödselmedel kommer att uppmuntra snabb bladverk tillväxt men skador frukt set.