Gör jag nöd till Prime en eldstad före målning det?

Gör jag nöd till Prime en eldstad före målning det?

Braskaminer ansågs en gång vara en viktig källa för uppvärmning av bostäder, men med tillkomsten av centralvärme, många husägare har valt att inte fortsätta att lägga till eldstäder i deras bostäder. Eldstäder är nu reemerging som viktig designelement vilket ingår återigen i byggandet av nya bostäder och de med befintliga eldstäder vitaliserande dessa strukturer med färg, nya mantlar och uppdaterade härdarna. Rengöring, reparation och grundmålning är viktiga steg på tavlan processen som garanterar en långvarig, säker och estetiskt tilltalande öppen spis.

Rengör

Vakuum eldstaden med slang dysan tillbehöret till ta bort damm och andra ämnen. Med såpvatten och en svamp, ren spisen. Du vill välja en kraftig svamp som inte kommer att falla sönder av på den öppna spisen medan du städning. För överdriven sot och pulver Använd trinatriumfosfat (TSP), som kan köpas på de flesta hem förbättring och järnaffärer. TSK är en stark renare, så bär skyddshandskar och skyddsglasögon. Skölj den öppna spisen väl efter applicering och vänta minst 12 timmar för den öppna spisen att torka.

Reparation

Om det finns några chips eller sprickor i den öppna spisen, behöver dessa repareras innan du börjar priming. Om du hoppar över detta steg, vid brasan brister visar genom den färdiga produkten och sticker ut som en öm tumme. Du kan använda spackel eller täta sprickor och små chips. Men om din spis har betydande skada, kan du behöva använda texturerat täta, eller du kan be en jurist på lokala maskinvara eller hem förbättring butik för särskilda produkter för dessa problemområden.

Prime

Använd målartejp för att täcka mantel och väggar och sätta drop dukar eller presenningar på golvet. Välj en primer särskilt utformade för murverk eller murbruk som tål extrem värme utan peeling och det är också en bra tätningsmedel för att fylla sprickorna i den öppna spisen. Du kanske vill färgton primer samma färg som färg, vilket gör det lättare att måla och kräver färre rockar. Kanske du bara behöver ett lager grundfärg, men om den öppna spisen är en mycket mörk färg, flera lager kan krävas.

Färg

Start från toppen, måla den öppna spisen med en roller, och använda en pensel för att fogarna. Paint tenderar att bygga upp och droppa på hörnen av den öppna spisen, så använd extra noga för att undvika paint ansamlingar i dessa områden. Du får endast kräva två lager färg eftersom den öppna spisen redan man värdesätter. När du är klar, ta bort målarens tejpen medan färgen fortfarande är våt till att förhindra bitar av tejpen fastnar till eldstaden.